Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cin, mutfaği

Çin Mutfaği

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çin Mutfaği



ÇİN MUTFAĞI



Dünyada en çok beğenilen mutfakların başında gelen Çin Mutfağı bölgelerine göre birbirinden farklılık gösterir


Çinlilerin kendilerine özgü yemek pişirme, hazırlama ve servis yapma yöntemleri vardır Kızartma ve buharda pişirme en çok kullanılan yöntemlerdir En büyük özelliği yemeklerin çabuk pişirinmesidirÇok yüksek ateşte ve Wok denilen tavalarda pişirilir Çin yemekleri genellikle lokma büyüklüğündedir Yemek çabuk pişirildiği için besin değerleri ölmez ve sebzeler gevrek kalır


Çok çeşitli baharat ve soslarla değişik ve hoş aromalı tatlar yaratılır Yemeklerde soya yağı kullanıldığı ve genelde sebze ağırlıklı olduğu için salığa en faydalı mutfaklardan biridir


Tatlı çeşitleri de oldukça fazladır Tatlılar alışık olduğunuz gibi değil, meyveyle hazırlanmış hafif tatlılar şeklindedir


Çin mutfağında ekmek yoktur, ekmek yerine yemeklere buharda pişmiş pirinç eşlik eder Yemek süresince genellikle çay içilir Önemli yemek davetlerinde ise pirinç şarabı sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.