Paskalya Çöreği Tarifi ( Ermeni Usulü ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Paskalya Çöreği Tarifi ( Ermeni Usulü )Paskalya Çöreği Tarifi ( Ermeni Usulü ) MALZEMELER: 1 kg un 250 gr margarin (yarisi tereyag olursa iyi olur) 250 ml süt 300 gr toz seker 5 yumurta bir fiske tuz 1 tatli kasigi mahlep üstüne cörekotu baden yapraklari üstü icin 1 yumurta sarisi 1 maya YAPILISI: Yag eritilir soguk süte karistirilir, seker mahlep tuz, maya, yumurtalar hepsi karistirilir un ilave edilerek yogrulur (geceden yogrulup sabaha kadar kabarirsa iyi olur) kabarmasi zaman alacaktir Kabardiktan sonra iki yada üc parcaya ayirin Bu parcalarida üce ayirinve örün tepsiye yerlestirin Yumurta sarisini sürüp cörekotu badem yapraklari ile süsleyin, biraz daha mayalandirin, 220 derecede güzelce pisirin Sogunca servis yapin |
|
|
|