|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
andalucia, gazpacho, ispanyadan, mutfağı, tapas |
![]() |
İspanya'dan Andalucia Mutfağı - Gazpacho, Tapas |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanya'dan Andalucia Mutfağı - Gazpacho, TapasDünyanın sayılı mutfaklarından olan İspanyol mutfağı, güneyine özgü tatlarla karşımıza çıkıyor ![]() ![]() ![]() Gazpacho nedir? İspanyol mutfağında sık sık tüketilen ve bir tür soğuk çorba olan gazpacho, özellikle Andaluciada yaygındır ![]() "Islatılmış ekmek" anlamındaki Arapça bir sözcükten türetilen adı, aynı zamanda da tarih boyunca Araplarla olan etkileşimin bir göstergesidir ![]() En sık yapılan gazpacho yemeği domates, sirke, sarmısak, zeytinyağı, ekmek içi, soğan, salatalık ile yeşil biberin pişirilmemiş ve ekmek kırıntılarıyla koyulaştırılmış karışımından oluşur ![]() ![]() Andalucia'daki Malaga ilinde yapılan ve oldukça özgün bir tadı olan gazpachonun temel malzemesi ise bademdir, ayrıca içine üzüm de konur ![]() Andalucia (Endülüs) spesiyaliteleri İspanya'nın en kalabalık yöresi olan Andalucia'nın değişik kesimlerinin kendine özgü spesiyaliteleri vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Andalucia mutfağının özellikleri İspanyanın güney bölgesini oluşturan Andalucia (Endülüs), uzun yıllar Arap işgalinde kalmasından dolayı, İspanyol mutfağına özgün lezzetler kazandırmış ![]() Kuzey Afrika ülkelerinin mutfaklarından da çok etkilenen Andalucia mutfağı, bu etkiden dolayı karbonhidrat ağırlıklı besinlerden oluşurken, aynı zamanda da hem Atlas Okyanusuna hem de Akdenize olan kıyıları sayesinde, deniz ürünleri mutfaklarında büyük yer tutar ![]() ![]() ![]() ![]() Özgün lezzet: Tapas Tapas, Andalucianın çerez ve antre olarak servis edilen özgün lezzetidir ![]() Aperitif saatlerinde, özellikle akşamları barlarda ve lüks lokantalarda içkiyle birlikte yenmesi adettir ![]() ![]() ![]() ![]() Günümüzde mini öğün olarak turistlere sunulan tapaslar, çeşitlerine bağlı olarak kimi zaman akşam yemeği yerine de geçer ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|