![]() |
Fas Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fas MutfağıFas usulü havuç salatası Malzemeler * 2 iri havuç * 1 limonun suyu * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * servis için: maydanoz ve tuz * 2 diş ince kıyılmış sarımsak * 2 çay kaşığı kimyon * 1 çay kaşığı pul biber * 1 çay kaşığı biber salçası * 1 çay kaşığı bal * 3 çorba kaşığı maydanoz Yapılışı Havucu rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fas Mutfağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fas MutfağıTavuk Bastilla Malzemeler * 1 küçük tavuk; * 2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağ; * 1 büyük soğan, ince doğranmış; * 2/3 fincan soyulmuş, doğranmış badem; * 2 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil; * 2 tatlı kaşığı toz şeker; * 1/8 tatlı kaşığı safran; * 5 adet yufka; * 3 çorba kaşığı taze kişniş; * bir miktar zeytinyağı; * 1,5 tatlı kaşığı tarçın; * tuz, karabiber; * 3 çorba kaşığı doğranmış maydanoz; * Servise sunarken kullanmak üzere pudra şekeri ve tarçın… * 4 yumurta; Yapılışı 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() ![]() 7 ![]() ![]() ![]() 8 ![]() ![]() 9 ![]() ![]() 10 ![]() ![]() ![]() 11 ![]() ![]() 12 ![]() ![]() ![]() 13 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 14 ![]() ![]() 15 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fas Mutfağı |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fas MutfağıKuru erikli et Malzemeler * bir çay kaşığı zencefil tozu * yarım baş sarımsak * 1 kilo et * bir mikdar safran * 2 soğan * bir çay kaşığı hort * 3 domates * bir su bardağı badem * bir miktar kuru erik * 100 gr ![]() * bir çay kaşığı kara biber * biraz tuz * bir çay kaşığı beyaz biber Yapılışı Et erik ve badem hariç bütün malzemeyi bılandır'dan geçir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bademi suyla haşla kabuklarını soy ve ocakta kavur ![]() ![]() pişirmiş olduğumuz eti tabağa koyup üzerine kavurduğumuz bademi ve pişirdiğimiz erikle süsle ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fas Mutfağı |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fas MutfağıHarira Malzemeler * 1/2 kg ![]() * 4 iri domates, soyulup doğranmış * Birer tatlı kaşığı toz zerdeçal, tatlı kırmızı biber, tarçın * 7 bardak su (veya tavuk suyu) * 1/4 tatlı kaşığı toz zencefil * 3/4 bardak yeşil mercimek * 1/4 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber * 2 bardak haşlanmış nohut * 8 çorba kaşığı zeytinyağ * 100 gr ![]() * 3/4 bardak doğranmış kereviz * 1 yumurta, çırpılmış * 1 iri soğan, doğranmış * 7 1 limonun suyu * 1/2 bardak kıyılmış taze kişniş Yapılışı Kuzu, zerdeçal, karabiber, tarçın, zencefil, kırmızı biber, zeytinyağ, kereviz, soğan ve kişnişi büyük bir tencereye koyup orta ateşte 5 dakika karıştırarak kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fas Mutfağı |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fas MutfağıCreme brulee Malzemeler * 100 gr ![]() * 4 yumurta sarısı * 60 gr ![]() * 4 dl krem şanti * 1 çay kaşığı toz nescafe * TuZ Yapılışı Çikolatayı parçalara ayırıp benmari usulü eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|