Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kırmızı, mangalda, pişirme, yöntemleri

Mangalda Kırmızı Et Pişirme Yöntemleri

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mangalda Kırmızı Et Pişirme Yöntemleri



Mangalda Kırmızı Et Pişirme Yöntemleri
Mangalda Kırmızı Et Pişirme Yöntemi

Mangal Yapmak Marifet İster

Mangal yapmak beceri ve yetenek isteyen bir iştirPiknikte yada bahçenizde mangal yaparken bu işi daha önce yapmayıp fakat yapabileceğini iddia eden birileri varsa sakın elini sürdürmeyinÇünkü mangal keyfiniz başlamadan bitebilir

Mangal yapmak biraz ustalık ister ve etten anlamak gerekirHer etin nasıl piştiğine dair az da olsa bilgi sahibi olmak gerekirŞimdi size mangalda kırmızı etin nasıl pişirileceğine dair yöntem göstereceğiz

Kırmızı et nasıl pişirilir?

Elinde kalın bir et varsa altını yuvarlak, üstünüde ortasında göz gibi kemik olacak şekilde kesersen yağları elemiş olursun Üst bölgeden kontrfile çıkartabilirsin Yan bölgelerde yer alan etlerde iyi tercihler arasındadır Izgaraya koymadan önce etleri 12 saat önceden marineye yatırmak işini kolaylaştırır İyi bir marine, biraz asidik malzemeler biraz da tatlandırıcı sıvılardan (soya sosu, meyve suyu, biraz veya şarap artı hardal ve baharatlar) oluşur

Et harlı ateşte pişmeli ve kan damlacıkları akmaya başladığı anda diğer yüze çevirmelisin ve böylece eti mükemmel bir şekilde pişirmiş olursun Etleri pişirirken üstüne kesinlikle bastırmamalısın Termometre kullanmak herzaman en sağlıklı sonucu verir Kıyma için en güvenilir ısı 70, orta, az pişmiş bir et için de 63 derecedir

Yoğurtla marine edilmiş sığır filetosu

125 gr az yağlı sade yoğurt
60 gr maydanoz
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 yemek kaşığı paprika
1 diş sarımsak, kıyılmış
Tuz
2 fileto et(12-150 gr)
30 gr az yağlı mayonez

1 Et ve mayonez haricindeki bütün malzemeleri bir kasede iyice karıştır Sonra bunu ikiye böl

2 Plastik bir torbanın içine karışımı döküp eti içine at Her yerini iyice kapladıktan sonra bir gece buzdolabında beklet İkinci karışıma mayonez ekleyip onu da dolaba kaldır

3 Harlı ateşte bir kez çevirerek etleri pişir Sosu üzerine dök ve servis yap

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.