![]() |
Ukrayna(Kiev)Mutfağı.... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ukrayna(Kiev)Mutfağı....ukrayna(kiev)mutfağı ![]() ![]() ![]() ![]() Kiev Tavuğu Malzemeler : 4 parça tavuk göğsü 3 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı galeta unu 1 çay bardağı un 1 demet maydanoz 2 yumurta 1 limon Sıvı yağ Tuz, karabiber Hazırlanışı : Piliç göğüslerini bir bıçak yardımıyla açtıktan sonra inceltmek için dövün ve üzerine tuz, karabiber serpin ![]() Bir kapta çırparak hazırladığınız tereyağı, maydanoz, limon suyu karışımını tavuk parçalarının arasına yarım çorba kaşığı kadar koyup, tavukları rulo yapın ve buzluğa atıp bir saat kadar donmasını bekleyin ![]() Buzluktan çıkardığınız tavukları sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayarak bol kızgın yağda kızartın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ukrayna(Kiev)Mutfağı.... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ukrayna(Kiev)Mutfağı....Kiev Keki Malzemeler : 10 yumurta beyazı 1 fincan şeker Çeyrek fincan un Kavrulmuş fındık KREMA 1 fincan tereyağı 1 fincan süt 2 çorba kaşığı kakao Hazırlanışı : Yumurta beyazlarıyla şekeri karıştırın ve büyüklüğü ilk halinin 4-5 katına ulaşana kadar ısıtın ![]() ![]() Karışımı 2 adet parşömen kağıdına yayın ve 100 derece fırında 3-4 saat kurumaya bırakın ![]() Tereyağı, süt ve kakaoyu bir kapta karıştırın ve her iki keki de bununla kaplayın ![]() |
![]() |
![]() |
|