![]() |
İtalyan Yemekleri - Domates Soslu Yassı Spagetti Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan Yemekleri - Domates Soslu Yassı Spagetti Tarifiİtalyan Yemekleri - Domates Soslu Yassı Spagetti Tarifi ![]() Açıklama & Notlar * Domates sosunu makarnalarda pizzalarda ya da canınız nerede isterse kullanabilirsiniz ![]() İçindekiler Domates Sosu : * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 adet orta boy kırmızı soğan küp küp doğranmış * 2 adet sarımsak ince ince dilimlenmiş * 1 adet suyuyla birlikte 800 gr olan Demko domates konservesi * Tuz (varsa deniz tuzu) ve öğütülmüş tane karabiber Spagetti : * Bir paket Barilla Bavette spagetti (ya da Pastavilla Linguin) * 3 yemek kaşığı zeytinyağı * Bir avuç doğranmış taze fesleğen ya da taze kekik Hazırlanışı Domates Sosu * Orta boy bir sos tenceresine zeytinyağını koyun kızdırın ve soğanları ekleyin ![]() ![]() ![]() * Sarımsakları ve domatesleri ekleyin ![]() ![]() * Tuzu ve biberi ekleyin ![]() * Ateşi kısın ve suyunu çekip koyu ve kıpkırmızı bir kıvam alana kadar pişirin ![]() ![]() Spagetti * Sosun son aşamasında taze fesleğenleri ya da taze kekikleri ekleyin ve sosu sıcak tutun ![]() * Büyükçe bir tencerede bolca tuzlu su kaynatın ve makarnaları ekleyin ![]() ![]() * Boşalan tencereye zeytinyağını koyup sosu ekleyin ![]() ![]() * Yemek tabaklarına bölüştürüp servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|