Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
araplübnan, mutfagi, tarifleri, yemek

Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri



BALIK KEBABI

Malzemeler:

1 kg beyaz etli balik
4 adet sogan
2 adet limonun suyu
bir tutam kirmizi pul biber
2 çay kasigi kimyon
1 çorba kasigi domates salçasi
2 adet defne yapragi
20 adet kiraz domates
5 adet ortaboy kabak
4 çorba kasigi zeytinyagi
tuz-karabiber

Yapilisi:

Sogani robotta ezip, limon suyu, pul biber, salça, kimyon, kiyilmis defne yapragi ve zeytinyagi ilave edin Balik etlerini orta boy dograyip,sosa ilave edin ve 1 saat buzdolabinda dinlendirin
Domateslerin saplarini çikarip, kabaklari ince dilimleyin Kabak,domates ve balik parçalarini degisimli olarak sise dizin250 C ye ayarlanmis firinda 10-15 dakika pisirin Dilerseniz sisleri sik sik çevirerek izgarada da pisirebilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla

Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri



Arap Usulü Yogurt Corbasi
Malzemeler:

2,5 kahve fincani pirinç
1 kg yogurt
1 yemek kasigi misir unu
1 çay kasigi tarçin
1 çay kasigi kuru nane
500 gr kemikli kuzu eti
2 çorba kasigi zeytinyagi
birkaç taze nane yapragi
tuz-karabiber

Etli Bulgur Köftesi için:

100 gr kuzu ve dana kiymasi karisimi
2 kahve fincani köftelik bugur
1 adet yumurta
1 çorba kasigi ekmek içi
1 küçük sogan
1 çorba kasigi kavrulmus çam fistigi
1 çay kasigi kimyon tarçin karisimi
tuz-karabiber


Yapilisi:

Bulgurun yumusamasi için ilik suda yarim saat bekletin
Suyunu süzüp,iyice sIkin Kiyma ve sogani robotta püre haline getirin Baharatlari, islatilmis ekmek içini, yumurtayi ve çam fistigini ekleyip, harci hazirlayin Bu harçtan ceviz büyüklügünde oval köfteler hazirlayin

Kemikli kuzu etini yagda kizartin Nane ve tarçin ekip, üzerini örtecek kadar su koyup kaynatin Üzerine biriken köpükleri aldiktan sonra, kisik ateste 3 saat pisirin Etleri kemiklerinden ayirin 3,5 bardak et suyu ve tarçinla birlikte bir tencereye koyun, kaynayinca pirinci ekleyin Pirinç ve etler 10 dakika kadar kaynarken, misir ununu yogurtta eritin ve tencereye koyun Tekrar kaynamaya baslayinca köfteleri ilave edip, kisik ateste 20 dakika pisirin Gerekli olursa et suyu ilave edin Sicak olarak servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla

Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri



Kibbeh

Malzemeler:


1 su bardagi ince bulgur

450 gr koyun kiymasi

1 su bardagi domates salçasi

5 çorba kasigi limon suyu

1 çay kasigi kirmizi pul biber

0,5 çay kasigi kimyon

1 çorba kasigi susam

3 çorba kasigi tereyag

2 çorba kasigi ayçiçek yagi

tuz-karabiber



Iç Malzemeleri:


1 adet sogan

350 gr koyun kiymasi

1 kahve finceni ceviziçi

1 kahve fincani çam fistigi

0,5 çay kasigi tarçin

1-2 dis karanfil

Kimyon ve kisnis karisimi

1 çorba kasigi zeytinyagi

tuz-karabiber



Yapilisi:


Yarim su bardagi ilik su ve limon suyunda domates salçasini eritin

Bulguru ilave edip, 20 dakika dinlendirin

Kiyma ve baharatlari ekleyip, elastiki kivama gelinceye kadar buzdolabinda yaklasik 2 saat bekletin

Bu sirada sogani kiyip, yagda pembelestirin

Kiymayi ekleyip, orta ateste kavurun

Atesten aldiktan sonra, baharatlari ve ceviziçi ve sam fistigini ekleyin

Tereyagini siviyagda eritinBir kasik yagla yaglanmis firin tepsisine yagli kagit serin, hamurun yarisini açin, iç malzemeyi serin

Kalan hamuru üzerine yayinBiçakla ince çizgiler halinde baklava deseni verip, susam serpin ve 200 C'de 30-35 dakika pisirin


*Cacikla servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla

Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri

Eski 08-13-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri



Taboule




Malzemeler:


1,5 cay bardagi bulgur

2 demet maydonoz

3 adet domates

1 adet sogan

1 adet limonun suyu

2,5 corba kasigi zeytinyagi

taze nane

tuz


Yapilisi:

Bulguru 3 çay bardagi suda,suyunu çekene kadar haslayin

Domatesleri küçük küpler halinde dograyin

Maydanoz, sogan ve naneyi ince kiyin Bulgurla karistirin

Yeterli miktarda tuzla tadlandirin

Üzerine limon suyu ve zeytinyagi gezdirerek servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla

Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri

Eski 08-13-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri



Hurma Dolmasi (Tatli)

Malzemeler:

12 adet bagdat hurmasi
1 kase lor peyniri
1 çorba kasigi toz seker
1 limon kabugu rendesi
12 adet kabugu soyulmus badem


Yapilisi:

Baslangiç olarak bir süzgeçe peçete serip, lor peynirinin suyunu birakmasi için serin bir yerde 2 saat dinlendirinHurmalarin üzerini keskin bir biçakla uzunlamasina çizip,çekirdeklerini çikarinServis tabagina dizdiginiz hurmalarin içine, süzülmüs olr peyniri,rendelenmis limon kabugu ve sekeri çirparak hazirladiginiz kremayi doldurunHurmalarin üzerini birer adet ayiklanmis badem ile süsleyip,servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla

Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri

Eski 08-13-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri



Tavuk Büryani
Malzemeler:

1kg tavuk budu
1 adet taze zencefil
3 yemek kasigi tereyag
1 demet maydonoz
2 çay kasigi limon suyu
1 adet defne yapragi
350 grbasmati pirinci
1 bas ayiklanmis sarimsak
150 gryogurt
1 çay kasigi garam masala
3 adet sogan
3 dal taze nane
8 adet kakule kabugu
1 adet çubuk tarçin
1'er çay kasigi tuz,kirmizi biber,kimyon


Yapilisi:

1 dis sarimsak ve zencefili ufak dograyin, gram masala ve kirmizi biberle birlikte yogurdun içine karistirin Derisi alinmis tavuk butlarini 6 saat kadar bu karisimin içinde bekletin Tüm baharati 1 litre suya ekleyip, kaynatin Pirinçleri ekleyip, 2 dakika kadar bu suda haslayin Süzüp, baharatini alin Baharatli suyun yaklasik 1 su bardagini alin Ince halkalar halinde kesilmis olan sogani tereyaginda pembelestirin Ince kiyilmis nane, maydanoz, kimyon ve limon suyunu soganlara ilave edin
Tavuk butlarini düdüklü tencerenin dibine, soganli karisimi üzerine ve pirinç en üste gelecek sekilde katmanlar yapin Ayirdiginiz 1 bardak baharatli suyu ilave edip, kapatin Düdüklü tencere kaynadiktan sonra 15 dakika daha pisirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri

Eski 08-13-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri



Maklube

Malzemeler:

(8 Kisilik)
500 gr Kuzu Kusbasi(yagsiz)
1 kg Pirinc (baldo tercih edilir)
2 ad Patates
1 adSogan
150 grMargarin
2 corba k Zeytinyag


Servis icin:

5 adDomates
5 adSalatalik
3 adSivribiber
500 gr Yogurt


Yapılışı:

Kusbasi etleri yaklasik yarim saat haslayin
Ayri bir tencereye zeytinyagini koyun,yuvarlak olarak kesilmis patatesleri
yerlestirinPatateslerin üzerine,yine yuvarlak kesilmis soganlari yerlestirin
Daha sonra pirincin yarisini ilave edip,üzerine etleri yerlestirin ve bunun üzerine de pirincin kalanini koyunKararinca suyunu koyun ve en üste de margarin ekleyerek pismeye birakin


*Salatalik,domates ve biberleri ister salata,ister sögüs olarak hazirlayabilirsiniz
*Yemek pistiginde,genisce bir servis tabagina ters cevirerek kapatin,etrafina bir yogurt,bir salata/sögüs olarak süsleyinSüsleme bitince tencereyi kaldirin
Böylece sekil bozulmadan servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.