![]() |
Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap-Lübnan Mutfagi Yemek TarifleriBALIK KEBABI Malzemeler: 1 kg beyaz etli balik 4 adet sogan 2 adet limonun suyu bir tutam kirmizi pul biber 2 çay kasigi kimyon 1 çorba kasigi domates salçasi 2 adet defne yapragi 20 adet kiraz domates 5 adet ortaboy kabak 4 çorba kasigi zeytinyagi tuz-karabiber Yapilisi: Sogani robotta ezip, limon suyu, pul biber, salça, kimyon, kiyilmis defne yapragi ve zeytinyagi ilave edin ![]() ![]() Domateslerin saplarini çikarip, kabaklari ince dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap-Lübnan Mutfagi Yemek TarifleriArap Usulü Yogurt Corbasi Malzemeler: 2,5 kahve fincani pirinç 1 kg yogurt 1 yemek kasigi misir unu 1 çay kasigi tarçin 1 çay kasigi kuru nane 500 gr kemikli kuzu eti 2 çorba kasigi zeytinyagi birkaç taze nane yapragi tuz-karabiber Etli Bulgur Köftesi için: 100 gr kuzu ve dana kiymasi karisimi 2 kahve fincani köftelik bugur 1 adet yumurta 1 çorba kasigi ekmek içi 1 küçük sogan 1 çorba kasigi kavrulmus çam fistigi 1 çay kasigi kimyon tarçin karisimi tuz-karabiber Yapilisi: Bulgurun yumusamasi için ilik suda yarim saat bekletin ![]() Suyunu süzüp,iyice sIkin ![]() ![]() ![]() ![]() Kemikli kuzu etini yagda kizartin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap-Lübnan Mutfagi Yemek TarifleriKibbeh Malzemeler: 1 su bardagi ince bulgur 450 gr koyun kiymasi 1 su bardagi domates salçasi 5 çorba kasigi limon suyu 1 çay kasigi kirmizi pul biber 0,5 çay kasigi kimyon 1 çorba kasigi susam 3 çorba kasigi tereyag 2 çorba kasigi ayçiçek yagi tuz-karabiber Iç Malzemeleri: 1 adet sogan 350 gr koyun kiymasi 1 kahve finceni ceviziçi 1 kahve fincani çam fistigi 0,5 çay kasigi tarçin 1-2 dis karanfil Kimyon ve kisnis karisimi 1 çorba kasigi zeytinyagi tuz-karabiber Yapilisi: Yarim su bardagi ilik su ve limon suyunda domates salçasini eritin ![]() Bulguru ilave edip, 20 dakika dinlendirin ![]() Kiyma ve baharatlari ekleyip, elastiki kivama gelinceye kadar buzdolabinda yaklasik 2 saat bekletin ![]() Bu sirada sogani kiyip, yagda pembelestirin ![]() Kiymayi ekleyip, orta ateste kavurun ![]() Atesten aldiktan sonra, baharatlari ve ceviziçi ve sam fistigini ekleyin ![]() Tereyagini siviyagda eritin ![]() ![]() Kalan hamuru üzerine yayin ![]() ![]() *Cacikla servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap-Lübnan Mutfagi Yemek TarifleriTaboule Malzemeler: 1,5 cay bardagi bulgur 2 demet maydonoz 3 adet domates 1 adet sogan 1 adet limonun suyu 2,5 corba kasigi zeytinyagi taze nane tuz Yapilisi: Bulguru 3 çay bardagi suda,suyunu çekene kadar haslayin ![]() Domatesleri küçük küpler halinde dograyin ![]() Maydanoz, sogan ve naneyi ince kiyin ![]() ![]() Yeterli miktarda tuzla tadlandirin ![]() Üzerine limon suyu ve zeytinyagi gezdirerek servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap-Lübnan Mutfagi Yemek TarifleriHurma Dolmasi (Tatli) Malzemeler: 12 adet bagdat hurmasi 1 kase lor peyniri 1 çorba kasigi toz seker 1 limon kabugu rendesi 12 adet kabugu soyulmus badem Yapilisi: Baslangiç olarak bir süzgeçe peçete serip, lor peynirinin suyunu birakmasi için serin bir yerde 2 saat dinlendirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap-Lübnan Mutfagi Yemek TarifleriTavuk Büryani Malzemeler: 1kg tavuk budu 1 adet taze zencefil 3 yemek kasigi tereyag 1 demet maydonoz 2 çay kasigi limon suyu 1 adet defne yapragi 350 gr ![]() 1 bas ayiklanmis sarimsak 150 gr ![]() 1 çay kasigi garam masala 3 adet sogan 3 dal taze nane 8 adet kakule kabugu 1 adet çubuk tarçin 1'er çay kasigi tuz,kirmizi biber,kimyon Yapilisi: 1 dis sarimsak ve zencefili ufak dograyin, gram masala ve kirmizi biberle birlikte yogurdun içine karistirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk butlarini düdüklü tencerenin dibine, soganli karisimi üzerine ve pirinç en üste gelecek sekilde katmanlar yapin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arap-Lübnan Mutfagi Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap-Lübnan Mutfagi Yemek TarifleriMaklube Malzemeler: (8 Kisilik) 500 gr ![]() 1 kg Pirinc (baldo tercih edilir) 2 ad ![]() 1 ad ![]() 150 gr ![]() 2 corba k ![]() Servis icin: 5 ad ![]() 5 ad ![]() 3 ad ![]() 500 gr ![]() Yapılışı: Kusbasi etleri yaklasik yarim saat haslayin ![]() Ayri bir tencereye zeytinyagini koyun,yuvarlak olarak kesilmis patatesleri yerlestirin ![]() ![]() Daha sonra pirincin yarisini ilave edip,üzerine etleri yerlestirin ve bunun üzerine de pirincin kalanini koyun ![]() ![]() *Salatalik,domates ve biberleri ister salata,ister sögüs olarak hazirlayabilirsiniz ![]() *Yemek pistiginde,genisce bir servis tabagina ters cevirerek kapatin,etrafina bir yogurt,bir salata/sögüs olarak süsleyin ![]() ![]() Böylece sekil bozulmadan servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|