![]() |
Çin Yemekleri - Çin Usulü Kâğıtta Balık Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çin Yemekleri - Çin Usulü Kâğıtta Balık TarifiÇin Usulü Kâğıtta Balık - Çin Usulü Kâğıtta Balık Tarifi - Çin Usulü Kâğıtta Balık Yapılışı - Çin Yemekleri Malzemeler 150 g havuç (kazınıp ince çubuklar halinde doğranmış) 3 taze soğan (dış yaprakları ayıklanıp ince çubuklar halinde doğranmış) 2 tatlı kaşığı taze kişniş ya da maydanoz (kıyılmış) 300 g beyaz etli balık filetosu bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 limon (ince dilimlenmiş; süsleme için) Yapılışı Bir tencereye 2 litre (yaklaşık 8 su bardağı) su koyup tencereyi ateşe oturtarak suyu kaynamaya bırakın ![]() Yağlı kâğıttan bir kenarı 25 cm çapında kare biçimi 4 kâğıt kesin ![]() ![]() Keskin bir bıçakla balık filetolarını çok ince şeritler halinde kesip sebzelerin üstüne eşit miktarlarda yerleştirin ![]() ![]() Kare biçimi kâğıtlardan birini karşılıklı 2 kenarından tutup biri öbürünün üstüne gelecek biçimde harcın üstüne katlayın ![]() ![]() ![]() Buğulama kabını suyun kaynamakta olduğu tencereye oturtup üstünü örterek balık paketlerini 5 dakika buharda pişirin ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|