![]() |
Fransız Yemekleri - Fransız Yemekleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Yemekleri - Fransız Yemekleri Ve TarifleriFransız Yemekleri - Dünya Mutfağı ÇABUK BRİYOŞ
![]() Unun üzeri çatlayınca hamurun ortasını açıp, yağı, etrafına pudraşekerini, tuzu koyup, kalan sütle hamuru yoğurunuz ![]() Üzerini örtüp, hamuru iki misli oluncaya kadar kabartınız ![]() Yağlanmış ve kâğıt konmuş kenarlı bir fırın tepsisine hamuru döşeyiniz ![]() Sıcak ısılı fırında pişiriniz ![]() Pişince kalıptan çıkarıp, soğutup, keserek, servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fransız Yemekleri - Fransız Yemekleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Yemekleri - Fransız Yemekleri Ve TarifleriKALIPTA BRİYOŞ
![]() Ortasını açıp, mayayı koyup, ılık sütün yarısıyla mayayı ezip, üre hazırlayınız ![]() Unun üzeri çatlayınca tekrar ortayı açıp, 1 yumurtayı, yağı, etrafına pudraşekerini, tuzu koyup, kalan sütle hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurunuz ![]() Üzerini örtüp ılık bir yerde iki misli oluncaya kadar mayalandırınız ![]() Varsa papatya kalıpları, yoksa kek kalıbını yağlayıp, yarıya kadar bu hamurdan koyunuz ![]() Kalıpları tekrar ılık bir yere koyup, mayalandırınız ![]() Mayalanınca üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, orta ısılı fırında kalıpların altını ve üstünü pembe renkte pişiriniz ![]() Kalıptan çıkarıp, soğutup, dilimleyerek servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|