|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
karnıyarık, kuşbaşı, piliçli, tarifi, yapılışı |
![]() |
Kuşbaşı Piliçli Karnıyarık Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuşbaşı Piliçli Karnıyarık Tarifi YapılışıKuşbaşı Piliçli Karnıyarık Tarifi - Kuşbaşı Piliçli Karnıyarık Yapılışı - Kuşbaşı Piliçli Karnıyarık Nasıl Yapılır - Kuşbaşı Piliçli Karnıyarık Malzemeleri ![]() Hazırlama süresi: 90 dakika Miktar: 6 kişilik İçindekiler: 200 gr Banvit Piliç Göğüs Kuşbaşı 1 kg orta boy patlıcan 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet küçük boy havuç (küçük küp doğranmış) 1 adet küçük boy kabak (küçük küp doğranmış) 2 adet yeşil biber (iri doğranmış) 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış) 5 sap maydanoz (ince kıyılmış) Sıvıyağ (kızartmak için) Tuz, tane karabiber, pul kırmızıbiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Patlıcanları sapları 1,5 cm kalacak şekilde alacalı olarak soyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıvıyağı iyice kızdırıp, patlıcanlar altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın ![]() ![]() Zeytinyağını ısıtıp, etleri katın ![]() ![]() ![]() Karıştırmaya devam ederek, havuç, kabak ve yeşil biberi sırasıyla ve 2`şer dak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dereotu, maydanoz, tuz, karabiber ve pul karabiberi katıp, harmanlayın ![]() Patlıcanları aralıklı olarak bir fırın tepsisine dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|