|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| karnıyarık, kuşbaşı, piliçli, tarifi, yapılışı |
Kuşbaşı Piliçli Karnıyarık Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşbaşı Piliçli Karnıyarık Tarifi YapılışıKuşbaşı Piliçli Karnıyarık Tarifi - Kuşbaşı Piliçli Karnıyarık Yapılışı - Kuşbaşı Piliçli Karnıyarık Nasıl Yapılır - Kuşbaşı Piliçli Karnıyarık Malzemeleri ![]() Hazırlama süresi: 90 dakika Miktar: 6 kişilik İçindekiler: 200 gr Banvit Piliç Göğüs Kuşbaşı 1 kg orta boy patlıcan 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet küçük boy havuç (küçük küp doğranmış) 1 adet küçük boy kabak (küçük küp doğranmış) 2 adet yeşil biber (iri doğranmış) 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış) 5 sap maydanoz (ince kıyılmış) Sıvıyağ (kızartmak için) Tuz, tane karabiber, pul kırmızıbiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Patlıcanları sapları 1,5 cm kalacak şekilde alacalı olarak soyun Üzerlerine tuz serpip, 15-20 dak dinlendirin Akan bol suyla yıkayın Hafifçe sıkıp, kağıt havlu ile kurulayın![]() Sıvıyağı iyice kızdırıp, patlıcanlar altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın Kağıt havlu üzerine çıkarıp, fazla yağlarını süzün![]() Zeytinyağını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak 5 dak soteleyin![]() Karıştırmaya devam ederek, havuç, kabak ve yeşil biberi sırasıyla ve 2`şer dak arayla ilave edip, toplam 6 dak soteleyin Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak 5 dak pişirin ve ateşten alın![]() Dereotu, maydanoz, tuz, karabiber ve pul karabiberi katıp, harmanlayın ![]() Patlıcanları aralıklı olarak bir fırın tepsisine dizin Keskin bir bıçakla karnıyarık şeklinde kesip, ortalarına etli harcı paylaştırın Üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatıp, önceden ısıtılmış 200°C fırında 20 dak pişirin Sıcak servis yapın
|
|
|
|