Hürrem Sultan Pilavı Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hürrem Sultan Pilavı Tarifi YapılışıHürrem Sultan Pilavı Tarifi - Hürrem Sultan Pilavı Nasıl Yapılır - Hürrem Sultan Pilavı Malzemeleri Hürrem Sultan Pilavı Malzemeler 3 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı pirinç baldo 3 su bardağı tavuksuyu 2 yemek kaşığı yeşil antepfıstığı 1 bardak haşlanmış nohut 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı toz şeker Hazırlanışı Bir tencerede tereyağını eritin Daha önceden 15 dakika ılık suda beklettiğiniz pirincin suyunu süzüp tencereye ilave edin ve tuzunu ekleyin Yaklaşık 7-8 dakika kavurun Kavurma sırasında pirinçleri karıştırmak önce zorlaşacak ve sonra ise gevşeyecektir Bu sürenin sonunda pilava toz şekeri, antepfıstığı ve nohutu ekleyin 1 dakika daha kavurup tavuk suyunu ilave edip 10 dakika önce hızlı, sonra yavaş ısıda pişmeye bırakın Pilavın üzerinde delikler oluştuğunda altını kapatın ve 10 dakika dinlendirmeye bırakın, Pilavın üzerindeki pirinçler kıvrıldığında pilavı karıştırın ve 5 dakika daha kapalı aralık olarak dinlendirin ve servis yapın![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|