![]() |
Bisketli Piliç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bisketli Piliç![]() · 1 su b ![]() · 1 kase mantar · 3 domates · 1 soğan · 3 diş sarımsak · tuz,karabiber · sıvıyağ Bisket için: · 2 su b ![]() · 4 tatlı k ![]() · yarım çay k ![]() · 1 çay k ![]() · 100 gr ![]() · 1 su b ![]()
Karıştırma kabına un, kabartma tozu, tuz, margarin alınır ![]() ![]() ![]() Hamur çok fazla yoğrulmadan çay bardağı ya da çember yardımıyla kesilir ![]() Bitişik olarak tepsiye dizilerek 230 derecelik fırında pişirilir ![]() Diğer taraftan tavuk ince kesilerek tuzu ve baharatı ayarlandıktan sonra tek taraflı pişirilir ![]() Ayrıca tencereye sıvıyağ, soğan ve mantar alınarak sotelenir ![]() Daha sonra üzerine bezelye, domates, biber eklenerek sotelenmeye devam edilir ![]() Pişmesine yakın tavada çevrilmeden pişirilen tavuklar ilave edilir ![]() ![]() Pişen ekmekler servis tabağının kenarıan dizilir ![]() Ortasına tavuk ve hazırlanan kremalı harç dökülerek servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|