Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bisketli, piliç

Bisketli Piliç

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bisketli Piliç



krema
· 1 su bbezelye
· 1 kase mantar
· 3 domates
· 1 soğan
· 3 diş sarımsak
· tuz,karabiber
· sıvıyağ
Bisket için:
· 2 su bun
· 4 tatlı kkabartma tozu
· yarım çay kkarbonat
· 1 çay ktuz
· 100 grmargarin

· 1 su bsüt
  • 1 çorba ksirke
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına un, kabartma tozu, tuz, margarin alınır Üzerine 1 su b sütün içine yarım limon suyu karıştırılarak hamura eklenir

Hamur çok fazla yoğrulmadan çay bardağı ya da çember yardımıyla kesilir
Bitişik olarak tepsiye dizilerek 230 derecelik fırında pişirilir

Diğer taraftan tavuk ince kesilerek tuzu ve baharatı ayarlandıktan sonra tek taraflı pişirilir
Ayrıca tencereye sıvıyağ, soğan ve mantar alınarak sotelenir
Daha sonra üzerine bezelye, domates, biber eklenerek sotelenmeye devam edilir
Pişmesine yakın tavada çevrilmeden pişirilen tavuklar ilave edilir En son ocaktan alındıktan sonra tavuklar çıkarıldıktan sonra krema eklenir
Pişen ekmekler servis tabağının kenarıan dizilir
Ortasına tavuk ve hazırlanan kremalı harç dökülerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.