Dana Jambonlu Salata__ |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dana Jambonlu Salata__daNa jamBonLu SaLaTa__ GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik) Süre: 20 dak 1 Porsiyon 210 Kalori 250 gr dana jambonu, küp küp kesilmiş 600 ml su tuz 150 gr taze bezelye 250 gr kabak, dilimlenmiş 2 yemek kaşığı mayonez 4 yemek kaşığı yoğurt 1/2 çay kaşığı hardal tozu taze çekilmiş karabiber 250 gr lahana, ince doğranmış Taze soğan, kıyılmış, süslemek için ![]() YAPILIŞI Suyu bir tencerede bir taşım kaynatın Tuzu ve bezelyeleri koyun Su kaynayınca ateşi kısıp bezelyeleri 3 dak pişirin![]() Dilimlenmiş kabakları tencereye ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar, 4-5 dak daha pişirin Süzüp soğumaya bırakın![]() Büyük bir kasede mayonez, yoğurt, hardal, tuz ve biberi karıştırın Lahanayı, jambonu, kabakları ve bezelyeyi ekleyin Tekrar karıştırın![]() Karışımı bir salata kabına alıp, taze soğanla süsleyin Bu salatayı dilerseniz hemen servis yapabilir veya süslemeden önce üzerini örtüp buzdolabında bir gece bekletebilirsiniz![]() ALTERNATİF: Tazesi yerine dondurulmuş bezelye kullanırsanız, pişme süresi daha az olacağından, kaynar suya kabaklar ile birlikte koyun Dana jambonu yerine tavuk jambonu, sosi ve benzeri etleri kullanabilirsiniz
|
|
|
|