Manisa Kebabı Tarifi - Manisa Kebabı Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Manisa Kebabı Tarifi - Manisa Kebabı YapılışıManisa Kebabı Tarifi - Manisa Kebabı Yapılışı - Manisa Kebabı Malzemeleri MALZEMELER: KEBAP İÇİN: -750 gr süt danası kuşbaşı et (küçük doğranmış)-3 kaşık sıvı yağ -2 soğan, 2 biber, 2 domates (veya yarım kaşık salça) -1 paket yemeklik mantar (200 gr )-Tuz-karabiber KREP HAMURU İÇİN: -3 yumurta -1 su bardağı + 1 çorba kaşığı ilave un -2 su bardağı süt -1 kahve kaşığı tuz -1 çorba kaşığı erimiş yağ YAPILIŞI: 1- Düdüklü tencereye et, ince doğranmış soğan, biber, domates, tuz, karabiber, yıkanıp 2- 3 parçaya bölünmüş mantar konup karıştırılır ![]() 2- Kapak kapatılıp ocağa konur Buhar çıktıktan sonra hesap edilmek üzere 20 dakika pişirilir (Et, yağına kalmalıdır )3- KREP YAPILIŞI: Bir kapta yumurtalar, tuz, erimiş yağ ve un, azar azar süt konup ezilir Sütün tamamı konup sulu bir hamur yapılır![]() 4- Küçük bir tava yağlanır Bu hamurdan küçük bir kepçe konup yayılır, pişirince ters çevrilir![]() 5- Pişen krepler tavadan alınıp yarısına 1 kaşık mantarlı kebap konur İkiye katlanır Servis tabağına sırt sırta yerleştirilir![]() Alıntı |
|
|
|