Piliçli Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Piliçli Semizotu Salatası Tarifi YapılışıPiliçli Semizotu Salatası Tarifi - Piliçli Semizotu Salatası Yapılışı - Piliçli Semizotu Salatası Nasıl Yapılır - Piliçli Semizotu Salatası Malzemeleri ![]() İçindekiler: 1 paket Piliç Göğüs Bonfile (ince, şerit kesilmiş) 100 ml zeytinyağı 750 gr semizotu (temizlenmiş, yapraklanmış) 100 gr bezelye (haşlanmış) 2 adet etli kırmızı biber (ince jülyen kesilmiş) 4 adet taze soğan (kibrit çöpü ebatlarında kesilmiş) 250 gr kiraz domates (2`ye kesilmiş) 100 gr salatalık (çok ince verev kesilmiş) 5 sap maydanoz (yapraklanmış, ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı nar ekşisi 5 çorba kaşığı elma sirkesi 1 çay kaşığı tozşeker Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Zeytinyağından 80 ml ayırın Kalan yağı ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak 3-4 dak soteleyin![]() Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 6-7 dak pişirin Ateşten alın ve soğuyuncaya kadar dinlendirin![]() Semizotu, bezelye, etli kırmızı biber, taze soğanın yarısı, kiraz domatesin yarısı, salatalık ve maydanozu iyice harmanlayın ![]() Kalan zeytinyağı, nar ekşisi, elma sirkesi, tozşeker, tuz ve karabiberi, kapaklı küçük bir kavanozda iyice çalkalayın ![]() Malzemelerin üzerine etleri, kalan soğan ve kalan domatesi serpin Zeytinyağlı karışımı gezdirip, hafifçe karıştırın ve servis yapın
|
|
|
|