![]() |
Lavaşlı Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lavaşlı Beyti Kebabı Tarifi Yapılışıbeyti kebabı tarifi - kebap tarifi - kebap nasıl yapılır ![]() Malzemeler: 4-5 adet lavaş ekmeği veya büyük boy tortilla 1 adet yumurta İç malzemesi: 500-600 gr kıyma 1 büyük soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı sıvı yağ Deniz tuzu Karabiber Salçalı sos için: 2 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1-2 yemek kaşığı domates salçası Deniz tuzu Kaynar su Servis Yaparken: Süzme yoğurt Közlenmiş domates ve sivri biber Hazırlanışı: 2 yemek kaşığı sıvı yağda, çok ince kesilmiş soğanı 1-2 dakika kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Lavaş ekmeklerini tezgaha dizin ![]() ![]() Hazırladığınız kıymalı harcı lavaşlara eşit miktarda sürün (ince bir tabaka halinde) ![]() ![]() 350F - 180C fırında 10-15 dakika kadar (lavaşları fazla kurutmadan) fırınlayın ![]() Beytiler pişerken, mangalda ya da çok az zeytinyağı ilavesi ile teflon tavada, biberlerinizi ve ikiye bölünmüş domateslerinizi közleyin ![]() Bu arada, küçük bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağı, 1-2 yemek kaşığı domates salçasını biraz kavurun ![]() ![]() Servis tabağının ortasına süzme yoğurdu koyun, kenarlarına beytileri ve közlenmiş sebzeleri dizin, beytilerin üzerine salçalı sosu dökerek, sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|