![]() |
Çorba Çeşitleri Her Türlü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorba Çeşitleri Her TürlüÇorba çeşitleri -Çorbalar-Yemek tarifleri Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 40 dk ![]() Kaç Kişilik 7 1 Adet haşlanmış havuç 1 Adet patates 2 Çorba kaşığı bezelye 4-5 Adet mantar 1 Adet soğan 3-4 Diş sarımsak 2 Çorba kaşığı kıyma 1 Adet et suyu tableti 2 Çorba kaşığı tel şehriye 1 Adet yumurta sarısı 1 Adet limonun suyu 1 Çorba kaşığı margarin Kıyılmış maydanoz Tuz, kırmızı pulbiber 5 Su bardağı su Hazırlanışı Soğanı yemeklik doğrayarak, yağı, sarımsağı ve kıymayı da ekleyerek kavurun ![]() Haşlanmış bezelyeyi, doğranmış patates ve havucu ekleyin ![]() Etsuyu tabletini ilave edin ![]() 5 Su bardağı suyu ve küçük doğranmış mantarları koyun ![]() Kaynayınca şehriyeyi ilave edin ve kısık ateşte 10 dakika pişirin ![]() Kıyılmış maydanozu ve tuzu ekleyin ![]() Yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp, yavaş yavaş çorbaya ilave edin ve ateşten alın ![]() Arzuya göre kırmızıbiber ile tereyağını kızdırarak çorbanın üzerine gezdirin ve servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorba Çeşitleri Her Türlü |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorba Çeşitleri Her TürlüAyran Çorbası Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 35 dk ![]() Kaç Kişilik 6 1 Su bardağı dolusu aşurelik buğday Yarım su bardağı nohut 1 ![]() Kuru nane, tuz, pulbiber 2 Su bardağı su Hazırlanışı Buğday ve nohutu akşamdan ıslatın ![]() Sabah sularını değiştirin ve yeni su ile ayrı ayrı haşlayın ![]() Pişince sularını süzüp, soğumaya bırakın ![]() Yoğurdu çırpma teli ile çırpın ![]() Haşlanmış nohut, buğday, su, tuz ve naneyi de karıştırıp hepsini büyük bir kaseye alın ![]() Üzerini pulbiber ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorba Çeşitleri Her Türlü |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorba Çeşitleri Her TürlüBadem Çorbası Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 40 dk ![]() Kaç Kişilik 4 2 Çorba kaşığı tereyağı 3 Çorba kaşığı un 2 Çorba kaşığı süt 2 Su bardağı et suyu 1 Su bardağı dövülmüş toz badem 1 Adet yumurta sarısı 1 Adet limon suyu 1 Çorba kaşığı kırmızıbiber, Tuz Süslemek için : Badem Hazırlanışı Tereyağından yarım çorba kaşığı ayırın ![]() Yağı tencereye alın ve 3 çorba kaşığı un ile birlikte kavurun ![]() Toz bademi ilave edin ![]() Birkaçkez çevirip, yavaş yavaş 2 su bardağı soğuk et suyunu ekleyin ![]() Pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırın ![]() 2 Su bardağı sütü ilave edin ![]() Kısık ateşte 10 dakika pişirin ![]() Bu arada limon suyunu, yumurta sarısı ile çırpın ![]() Çorbadan bir kepçe alıp, karışımı ılıtın ![]() Bunu da yavaş yavaş çorbaya ekleyin ![]() 1-2 Taşık kaynatın ![]() Tencereyi ocaktan alın ![]() Tencereyi ocaktan alın ![]() Artan yarım çorba kaşığı tereyağıyla 1 çorba kaşığı kırmızı tozbiberi kızdırın ![]() Çorbanın üzerine gezdirin ![]() Bademle süsleyip, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorba Çeşitleri Her Türlü |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorba Çeşitleri Her TürlüBahar Çorbası Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 55 dk ![]() Kaç Kişilik 6 2 Adet soğan 1 Adet elma 1 Adet havuç 2 Çorba kaşığı sıvıyağ 1 Kahve fincanı un 1 Çorba kaşığı köri 5 Su bardağı et suyu 1 Çay kaşığı limon suyu 3-4 Dal maydanoz Tuz, karabiber Hazırlanışı Soğan, elma ve havucu soyup küçük küpler halinde doğrayın ![]() Sıvıyağı kızdırıp soğan, elma ve havucu 5 dakika kavurun ![]() Un ve köriyi ekleyip karıştırarak birkaç dakika pişirin ![]() Et suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın ![]() Limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip 40 dakika pişirin ![]() Çorbayı blenderle ezip, tekrar ısıtın ![]() Maydanozla süsleyip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorba Çeşitleri Her Türlü |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorba Çeşitleri Her TürlüBalık Çorbası Malzemeler Mutfak Zorluk 1 Süre 30 dk ![]() Kaç Kişilik 4 1 Su bardağı bezelye 1 Çorba kaşığı un 1 ![]() 4 Su bardağı et suyu Dereotu Tuz, karabiber, kırmızıbiber Hazırlanışı 1 çorba kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın ![]() Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin ![]() Unu yağda kavurun ve biraz su ilave ederek karıştırın ![]() Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın ![]() Et suyunu ekleyerek kaynatın ![]() İçine ayırdığınız 1 çorba kaşığı bezelyeyi ilave edin, tuz ve karabiberini ayarlayın ![]() İnce kıyılmış dereotunu üzerine serpin ![]() Dilerseniz yağda kızdırılmış kırmızıbiberle servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorba Çeşitleri Her Türlü |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorba Çeşitleri Her TürlüBezelye Çorbası Malzemeler Mutfak Zorluk 1 Süre 50 dk ![]() Kaç Kişilik 4 1 Adet orta boy soğan Yarım çay bardağı sıvıyağ 250 gr brokoli 1 Adet orta boy haşlanmış havuç 1 Adet yumurta sarısı 1 Çorba kaşığı un 1 Adet tavuk bulyon veya tavuk suyu Tuz, su Hazırlanışı Küçük küçük doğranmış soğanı sıvıyağda sarartın ![]() Çok küçük dallar halinde ayırdığınız brokolileri ekleyin ![]() 3-4 dakika daha bu şekilde kavurun ![]() Üzerine haşlanmış havucu tavla zarı iriliğinde doğrayıp ekleyin ![]() Ayrı bir kapta yumurta sarısını ve unu, yeterince suyu (yaklaşık 1 litre) ilave edip, çırpın ve topaksız bulamaç haline getirin ![]() Sulu, yumurtalı ve unlu karışımı tencereye aktarıp, tuzunu ayarlayın ![]() Ağır ateşte ve karıştırarak pişmeye bırakın ![]() Üzeri göz göz olana dek pişirip ateşten alın ve servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorba Çeşitleri Her Türlü |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorba Çeşitleri Her TürlüBrokoli Çorbası Malzemeler Mutfak Zorluk 4 Süre 30 dk ![]() Kaç Kişilik 4 1 su bardağı aşurelik buğday 3 su bardağı yoğurt 3 çorba kaşığı margarin 7 bardak et suyu 1 çorba kaşığı kuru nanae 1 soğan tuz,kırmızıbiber Hazırlanışı Aşurelik buğdayı ayıklayıp yıkayalım ![]() Tencereye koyalım ve bir iki taşım kaynattıktan sonra bir gün bekletelim ![]() Ertesi gün aşurelik buğdayı kendi suyuyla ve et suyu katarak tuzunu ayarlayarak pişirelim ![]() Bir tavaya yağı alalım ![]() ![]() Çırparken ılık et suyunu ekleyelim ![]() Soğanı küçük küçük doğrayıp tavaya alalım hafifçe öldürelim ![]() Kırmızı biberi naneyi ekleyelim ![]() Bu sosu çorbanın üzerine gezdirelim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorba Çeşitleri Her Türlü |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorba Çeşitleri Her TürlüBuğday Çorbası Malzemeler Mutfak Zorluk 4 Süre 25 dk ![]() Kaç Kişilik 4 Yöntem 1 çay bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı aşurelik yarma 6 su bardağı su 1 adet soğan 1 çorba kaşığı margarin 300 gram kıyma 1 tatlı kaşığı nane 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ve tuz Hazırlanışı Yeşil mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra yarmayla beraberderin bir tencereye koyalım ve tuzunu atalım ![]() Üzerine 6 bardak su ekleyelim ![]() Kısık ateşte kaynayana kadar bekleyelim ![]() Çorbamız kaynarken soğanı ince ince doğrayalım ![]() Daha sonra küçük bir tavaya alıp içine margarini ve kıymayı koyalım ![]() Kıyma ve soğanı rengi değişene kadar kavuralım ![]() Daha sonra nane ve pul biberi ekleyip bir iki kez çevirip hazırlayalım ![]() Çorbayı servis tabağına koyup hazırladığımız sosu üzerine dökelim ![]() Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanozlar koyabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorba Çeşitleri Her Türlü |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorba Çeşitleri Her TürlüÇatal Çorba Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 40 dk ![]() Kaç Kişilik 4 Yöntem 1 Su bardağı kırmızı mercimek 4 Su bardağı su veya et suyu 1 ![]() 2 Adet yumurtanın sarısı 1/4 Limon suyu 2 Çorba kaşığı margarin 2 Adet soğan 1 Çorba kaşığı un, tuz Üzerine : Kırmızıbiber 2 Dilim ekmek 1 Çorba kaşığı margarin Hazırlanışı Tencereye yağı koyup eritin ve içine incecik doğranmış soğanları atıp pembeleştirin ![]() Soğanlar pembeleşince unu ilave ederek un sararana dek kavurun ![]() Mercimekleri ayıklayıp yıkayın ![]() Tencereye koyun ve 4 su bardağı su veya et suyu ile tuzu ilave ederek mercimekler iyice yumuşayana dek pişirin ![]() Çorbayı ateşten alıp tel süzgeçten geçirin veya blendır yardımı ile pürüzsüz hale getirin ![]() Çorbayı tekrardan ağır ateş üzerine alın ![]() Yumurta sarılarını çırpıp limon suyu ile karıştırın ![]() Tencereye önce sütü daha sonra yumurtalı limon karışımını azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin ![]() Çorbayı bir taşım kaynatarak ateşten alın ![]() Arzuya göre küçük bir tavada 1 çorba kaşığı margarin eritip kesme şeker iriliğinde ekmekleri kıtırlaşana dek kavurun ![]() Kırmızıbiber de ekleyerek servis kasesine aldığınız çorbanın üzerine gezdirin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorba Çeşitleri Her Türlü |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorba Çeşitleri Her TürlüÇeşminigar Çorbası Malzemeler Mutfak Zorluk 1 Süre 40 dk ![]() Kaç Kişilik 4 Yöntem 4 Adet olgun domates 5 Su bardağı su Yarım su bardağı un 1 Çorba kaşığı margarin 2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi 1 Tatlı kaşığı tuz Dilerseniz ; bir miktar kekik veya fesleğen Hazırlanışı Margarini genişçe bir tencerenin içinde eritin ![]() Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak unu azar azar ilave edin ve un sararıncaya kadar kavurun ![]() Domatesleri rendeleyin ve suyunu süzmeden tencerenin içine ilave edin ![]() Domates unla iyice karışana dek tahta kaşıkla devamlı karıştırın ![]() Suyu ve tuzu ilave ettikten sonra ateşin altını kısın ![]() Çorba koyu bir kıvama gelinceye dek dibinin tutmaması için arasıra karıştırarak kaynatın ![]() Kaselere aldığınız çorbanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapın ![]() NOT : Dilerseniz, kaselere aldığınız çorbalara bir miktar kekik veya kuru fesleğen serperek de servis yapabilirsiniz, çorbanıza farklı bir tat verir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorba Çeşitleri Her Türlü |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorba Çeşitleri Her TürlüDomates Çorbası Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 55 dk ![]() Kaç Kişilik 8 Yöntem Yarım kilo parça et (küçük küçük doğranmış) Yarım su bardağı su veya etsuyu Yarım limon suyu 3 Litre su (parça eti pişirmek için) 1 Adet küçük havuç 1 Adet soğan 2 Kahve fincanı un 2 Adet yumurta sarısı 1 Tatlı kaşığı tuz 1 Çorba kaşığı margarin 1 Çay kaşığı kırmızı biber 3 Çorba kaşığı yoğurt Hazırlanışı Parça eti 3 litre suyla hızlı ateşte haşlayın ![]() İçine yıkayıp kabuğunu soyduğunuz ve küp küp dağradığınız havucu ekleyin ![]() İnce ince doğradığınız soğanı da ilave ederek etler yumuşayana dek pişirin ![]() Kaynama sırasında arasıra tencerenin kapağını açıp, suyun üstüne çıkan etin köpüğünü bir kaşıkla alın ![]() Pişen etleri bir tabağa alın ![]() Suyundan yarın su bardağı ayırarak kalan diğer suyu tencereye boşaltın (suyun 2 litre olması lazım) ve kaynamaya bırakın ![]() 2 kahve fincanı unu yarım su bardağı soğuk etsuyuna yedirin ![]() Yoğurdu, yumurta sarılarını, limon suyunu da bu karışıma ilave ederek iyice karıştırın ![]() Kaynamakta olan etsuyuna azar azar karıştırarak yedirin ![]() 15 dakika ağır ateşte pişirin ![]() Tabağa ayıdığınız etleri çorbaya ilave edin ve tuzunu ayarlayın ![]() Margarin ile kırmızı biberi ateşte kızdırarak çorbanın üzerinde gezdirin ![]() Kaselere koyup sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çorba Çeşitleri Her Türlü |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çorba Çeşitleri Her TürlüDüğün Çorbası Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 55 dk ![]() Kaç Kişilik 8 Yöntem Yarım kilo parça et (küçük küçük doğranmış) Yarım su bardağı su veya etsuyu Yarım limon suyu 3 Litre su (parça eti pişirmek için) 1 Adet küçük havuç 1 Adet soğan 2 Kahve fincanı un 2 Adet yumurta sarısı 1 Tatlı kaşığı tuz 1 Çorba kaşığı margarin 1 Çay kaşığı kırmızı biber 3 Çorba kaşığı yoğurt Hazırlanışı Parça eti 3 litre suyla hızlı ateşte haşlayın ![]() İçine yıkayıp kabuğunu soyduğunuz ve küp küp dağradığınız havucu ekleyin ![]() İnce ince doğradığınız soğanı da ilave ederek etler yumuşayana dek pişirin ![]() Kaynama sırasında arasıra tencerenin kapağını açıp, suyun üstüne çıkan etin köpüğünü bir kaşıkla alın ![]() Pişen etleri bir tabağa alın ![]() Suyundan yarın su bardağı ayırarak kalan diğer suyu tencereye boşaltın (suyun 2 litre olması lazım) ve kaynamaya bırakın ![]() 2 kahve fincanı unu yarım su bardağı soğuk etsuyuna yedirin ![]() Yoğurdu, yumurta sarılarını, limon suyunu da bu karışıma ilave ederek iyice karıştırın ![]() Kaynamakta olan etsuyuna azar azar karıştırarak yedirin ![]() 15 dakika ağır ateşte pişirin ![]() Tabağa ayıdığınız etleri çorbaya ilave edin ve tuzunu ayarlayın ![]() Margarin ile kırmızı biberi ateşte kızdırarak çorbanın üzerinde gezdirin ![]() Kaselere koyup sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|