![]() |
Enginarlı Balık Çorbası Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginarlı Balık Çorbası Tarifi YapılışıEnginarlı Balık Çorbası Balık Çorbası - Enginar Çorbası - Enginarlı Balık Çorbası Tarifi Malzemeler 2 enginar 1/2 limonun suyu 250 g balık (beyaz etli) 1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 2 soğan (ince doğranmış) 2 çorba kaşığı un 2 su bardağı balık suyu 350 g patates (kabukları soyulup, küçük küpler halinde doğranmış) 1 iri havuç (kabuğu kazınıp, küçük küpler halinde doğranmış) 1 defne yaprağı 1/4 tatlı kaşığı kekik 1/4 tatlı kaşığı hintcevizi rendesi 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam beyazbiber 2 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber Tarifi Bir tencereye su doldurup, limon suyunu ekleyerek, bir kenara bırakın ![]() Enginarlardan birinin dış kabuklarının 2 - 3 katını ayıklayıp atın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tencereye 3 bardak su koyun balık etlerini iyice yumuşayana kadar haşlayın ![]() ![]() ![]() Tencereyi akar su altında çalkalayıp, kuruladıktan sonra, orta ateşe oturtun ![]() ![]() ![]() Patatesler, havuçlar, defne yaprağı, kekik, hintcevizi rendesi, tuz ve beyazbiberi katıp, tencerenin kapağını yarı yarıya kapatarak, sebzeleri yaklaşık 10 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() Başka bir tencereye 1 litre (4 su bardağı) su koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Enginar parçalarını öbür tenceredeki karışıma katıp, tencereyi orta ateşe oturtarak, bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|