|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| balkabağı, kedidilli, tarifi, yapılışı |
Kedidilli Balkabağı Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kedidilli Balkabağı Tarifi, Yapılışı, Tarifi NedirKedidilli Balkabağı Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir ![]() MALZEMELER: 1 kg balkabağı 1 5 su b toz şeker1 tatlı k tarçın12 adet kedidili bisküvi yarım su b kremaüzeri için: 1 çay b badem veya ceviz1 kase kremşanti HAZIRLANIŞI: Temizlenmiş bal kabağı küp küp doğranır 1,5 subardağı tozşekerle beraber pişirilir pişince iyiceezilip püre haline getirilir daha sonra azar azarkreması ve tarçını ilave edilir daha sonra bademde ialve edilerek karıştırılır pasta çemberi tabağaoturtulur içine bisküvilerin yarısı dizilir üstüne kabaklıkarışım dökülür daha sonra kalan bisküviler de dizilirve tekrar üzerine kabaklı karışım dökülür odasıcakılığına gelince buzdolabına kaldırılarak birkaç saat bekletilir ![]() alıntıdır |
|
|
|