![]() |
Tavuklu Bohça Böreği Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Bohça Böreği Tarifi Yapılışıtavuklu sebzeli börek tarifi ![]() Malzemeler : 4 adet böreklik hazır yufka 1/2 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı su İçine; 500 gr ![]() 500 gr ![]() 2 demet pazı 4-5 adet közlenmiş kırmızı biber 1 adet kuru soğan 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı tereyağı tuz Üzerine; yumurta sarısı Börekleri bağlamak için; yeşil soğan ya da maydanoz sapı Yapılışı : Mantar iyice yıkanıp, dilimlenir ve limonlu suda bir süre haşlanır ![]() ![]() Yemeklik doğranmış kuru soğan sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur, yıkanıp doğranan pazı da eklenip kavurmaya devam edilir ![]() ![]() ![]() Yufkalardan biri düz bir zemine serilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|