Prenses Tatlısı Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Prenses Tatlısı Tarifi YapılışıPrenses Tatlısı Tarifi - Prenses Tatlısı Yapılışı - Prenses Tatlısı Malzemeleri Malzemeler Muhallebisi; 1 litre süt 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1 tane yumurta Kakaolu sosu için; 2 çorba kaşığı pudra şekeri 2 çorba kaşığı kakao 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet yumurta Üstü için; Hindistan cevizi Hazırlanışı Muhallebisi için olan malzemeleri tencereye alıp karıştırın sonra ocağa koyun kaynayana kadar karıştırın Kaynadıktan sonra 15 dakika mikserle çırpın İster bir tepsiye ister benim gibi kaselere koyun Ama tepsiyi veya kaseyi ıslatmalısınız yani suyu koyup fazla suyu atın üstüne muhallebiyi dökün Muhallebinin üstü sertleşene kadar bekleyin![]() Kakaosu için tereyağını bir tavaya koyun yağı eritin ısınınca ocağı kapatın tereyağı eriyecektir, yanmasın Oda ısısındaki tereyağına pudra şekeri, kakao ve yumurtayı ekleyin Mikserle çırpın Muhallebinin üstüne yayın Buzdolabında donmasını bekleyin Servis yaparken hindistan cevizi serpin![]() Not: Yumurta çiğ olacak ama kokusu hiç olmuyor zaten beni bilenler yumurtayı sevmediğimi bilirler ama kokusuz olduğu için severek yapıyorum ama çok sık olmamak şartıyla ne de olsa yumurta çiğ
|
|
|
|