Havuçlu Top Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Top Tarifi YapılışıHavuçLu Top Yapılış- HavuçLu Top Tarifi Malzemeleri 1 kg havuç 1 paket petibör bisküvi 1 su bardağı şeker 1 su bardağı iri çekilmiş fındık 1 paket vanilya 1 limon kabuğu rendesi hindistan cevizi Yapılışı: Havuçları kazıyıp rendeledikten sonra bir tavaya alıpbir bardak şekeri ekleyip üzerine kapak kapayaraksulanıp suyunu çekinceye kadar iyice kavuruyoruz Ocaktan almaya yakın vanilyayı ve limon kabuğu rendesini ekleyip kapattıktan sonra bisküvileri kırarak ekliyoruz Fındığı da ekledikten sonra iyice yoğuruyoruz Küçük ceviz büyüklüğünde toplar çıkarıp yuvarladıktan sonra hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alıyoruz Bisküviyi sade veya kakaolu kullanabilirsiniz Fındık yerine ceviz de olabilir Tatlıyı sevenler için yağsızsağlıklı bir seçenek![]() Afiyet olsun ![]() ![]() |
|
|
|