Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
deniz, sevemiyorsanız, türlü, ürünlerini

Deniz Ürünlerini Bir Türlü Sevemiyorsanız

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Deniz Ürünlerini Bir Türlü Sevemiyorsanız



Deniz ürünlerini bir türlü sevemiyorsanız



Deniz ürünü pişirme düşüncesi gözünüzü mü korkutuyor? Ya da yediğiniz balık filetoları ağzınızda kötü bir tat mı bırakıyor?


Reader's Digest dergisinde yer alan habere göre, balık pişirmenize engel olan nedenler ve bunların çözümü:
1 Tadını sevmiyorum: Birçok insan balığın tadını sevmediğini belirterek balık sevmez ve pişirmez Fakat, esas problem, yediğiniz balığın damak zevkinize uymaması olabilir Yoğun balık tadını sevmiyorsanız, tadı daha yumuşak ve tatlı olan kalkana benzeyen yassı balığı deneyebilirsiniz Daha etli bir balık isterseniz, orkinos alabilirsiniz Eğer balık yemeği seviyor ancak, hep aynı balıkları yemekten sıkıldıysanız da bu yöntemleri uygulayabilirsiniz
2 Balık pişirmek çok zor: Eğer su kaynatabiliyorsanız zor değil Buharda pişirmek balık pişirmeyi pratik hale getiren en kolay yöntemdir Balığınızı bir sepet içine, su yüzeyinden daha yükseğe, bir tencerenin içine koyarak buharda pişirebilirsiniz Balığınıza lezzet vermek için su yerine et suyu kullanabilir ya da suyun için çeşitli kuru bitkiler ekleyebilirsiniz
3 Balık çevre için zararlıdır: Somon balığı çiftliklerinin okyanusu kirlettiğini ve morina, orkinos gibi bazı balık türlerinin neslinin tehlikeye attığını duyabilirsiniz Bunlar endişe duymamız gereken konulardır, ancak çevre dostu tüketicilerin huzurla yiyebileceği birçok balık da bulunuyor
4 Evimin kötü kokmasından nefret ediyorum: Taze balık pişirirken bile kötü kokmaz Fakat, her zaman denizden yeni çıkmış balık satın alamazsınız Kokuları körfezte bırakmanıza yardımcı olacak birkaç öneriye göz atabilirsiniz Limon suyu, sirke ya da diğer asitli içerikler, balığın kokusunu azaltacaktır Ya da balığı temizlerken, balığın kokusunun sizi rahatsız etmemesi için bir cezve suyun içinde karanfil atarak kaynatabilirsiniz
5 Karides ve diğer kabuklu deniz canlılarında çok fazla kolesterol bulunuyor: (1) Bazı kabuklu deniz canlılarında yüksek oranda kolesterol olduğu doğru Fakat, araştırmalar bu kolesterolün sağlığınız için kötü olmadığını gösteriyor Sebebi, bu canlıların çok az doymuş yağ içermesidir Bir çalışmaya göre, 3 hafta boyunca her gün karides yiyenlerin kötü kolesterolünde çok az bir artış ve iyi kolesterolünde ise daha fazla artış olduğu bulundu
1- Uyarı: Hanefi mezhebine göre Her balık ve balık şeklinde olan hayvanlar helaldir Kalkan, sazan, Yunus balığı, yılan balığı yenir Yengeç, midye, istiridye, ıstakoz, kerevit, karides gibi deniz haşaratı yenmez Deniz aygırı, deniz hınzırı gibi balık suretinde bulunmayan diğer deniz hayvanları da yenmez Diğer üç mezhepte ise deniz ürünlerinin hepsi yenir

Zaman

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.