İlkbaharda Hangi Balık Yenir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İlkbaharda Hangi Balık Yenirİlkbaharda yenen balıklar İlkbaharda yenilebilecek balıklar neler İlkbahar mevsiminde yenen balık türleri Mart Kefal, levrek ve kalkanın en lezzetli zamanıdır Uskumru çiroz olmaya yüz tutmuştur; tavası ve pilakisi yapılabilir Gürnüşbalığı fazlaca çıkmaya başlar Lüfer ve palamut yağını kaybettiğinden, sadece tava ve pilaki yapılmaya elverişlidir Kofananın ise ızgarası olur Tekir lezzetlidir![]() Nisan Kalkanın en bol zamanıdır Mercan, levrek, kılıç ve kırlangıç bolca çıkmaya baslar Ancak kılıç çok lezzetli değildir Gürnüşbalığı, kefal, mezgit, tekir ve barbunya çok tutulur Eşkina bu ayda görülür![]() Mayıs Levrek, barbunya, dil balığı, tekir, kılıç ve iskorpit zevkle yenir Uskumru, torik, palamut, hamsi ve istavrit yağlarını kaybetmişlerdir Kefal ise lezzetlidir
|
|
|
|