Ballı Elma Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ballı Elma Tarifi Yapılışıelma tatlısı tarifi - fransız usulü elma tatlısı - ballı elma nasıl yapılır Malzemeler: 5 orta boy elma (soyulup ortaları çıkarılmış ve 4'er halkaya kesilmiş) Şurubu: 125 gr (2/3 su bardağı) toz şeker 4 çorba kaşığı süzme bal 200 gr (1 su bardağı) su 2 limonun suyu Kızartma hamuru: 125 gr (1 su bardağı) un kahve kaşığının ucuyla tuz 2 tatlı kaşığı şeker 3 yumurtanın sarısı 3/4 su bardağı su 3 yumurtanın akı (iyice çırpılmış) 2-3 su bardağı rafine yağ Üstünün süslemesi: 90 gr (3/4 su bardağı) pudra şekeri 1 limon (dilimlenmiş) ![]() Tarifi: Şurubu yapmak için büyük bir tencereye, şeker, bal ve suyu koyup, orta ateşte kaynatınız 5 dakika kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alarak limon suyunu ekleyiniz![]() Elma halkalarını şuruba atıp, tahta kaşıkla karıştırarak elmaları 1 saat şurupta bırakınız ![]() Bu arada kızartma hamurunu yapmak için unu ve tuzu büyük bir kaseye eleyip 2 tatlı kaşığı şekeri ekleyiniz Tahta bir kaşıkla bulamaca yumurta sarılarını ve 3/4 su bardağı suyu çırparak katınız Madeni bir kaşıkla yumurta aklarını da bulamaca ekleyiniz![]() Bir delikli kepçeyle elma halkalarını şuruptan çıkarıp kızartma hamuruna iyice bulayınız ![]() Büyük bir tencereyi 1/3'ine kadar rafine yağla doldurup orta ateşte 1 dakika, içine atılan küçük bir ekmek parçası kızarana kadar kızdırınız ![]() Elmaları, 2'şer-3'er tencereye atıp 2-3 dakika, elmalar gevrek ve pembe olana kadar kızartınız Elmaları yağdan alıp, kağıt peçete üstünde fazla yağlarını süzdürünüz![]() Geri kalan elmaları kızartırken, kızarmışları sıcak tutunuz ![]() Pudra şekerini derin bir tabağa koyunuz Kızarmış elmaları pudra şekerine batırdıktan sonra, ısıtılmış bir servis tabağına diziniz![]() Limon dilimleriyle süsleyip hemen servis ediniz ![]() alıntı |
|
|
|