Arpa Şehriyeli Hindi Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arpa Şehriyeli Hindi Tarifi YapılışıArpa Şehriyeli Hindi Tarifi - Arpa Şehriyeli Hindi Yapılışı - Arpa Şehriyeli Hindi Nasıl Yapılır - Arpa Şehriyeli Hindi Malzemeleri ![]() İçindekiler: 1 kg Hindi Biftek (iri doğranmış) 60 ml zeytinyağı 2 adet küçük boy kabak (halka kesilmiş) 2 adet küçük boy pırasa (ince kıyılmış) 3 adet orta boy domates (iri doğranmış) 300 gr arpa şehriye 160 gr yeşil zeytin (çekirdekleri çıkarılmış) 500 ml piliç suyu (kaynar) 1/2 demet taze nane (ince kıyılmış) Yağsız tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyup, ısıtın Etleri katıp, orta ateşte, altın sarısı oluncaya kadar pişirin Kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağlarını süzün![]() Aynı tavaya kalan yağı koyup, ısıtın Kabak ve pırasaları katın Tavaya kapak katıp, orta ateşte ve tavayı ara ara sallayarak 5 dak pişirin Domatesleri ekleyip, 1 dak daha pişirin![]() Arpa şehriye, zeytin ve piliç suyunu ekleyip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın ![]() Etleri katıp, iyice karıştırın Tekrar kapak kapatıp, orta ateşte ve ara ara karıştırarak, arpa şehriye suyunu çekinceye kadar pişirin Ateşten alıp, 5 dak dinlendirin![]() Nane serperek servis yapın
|
|
|
|