![]() |
Jambonlu Dana Bifteği Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Jambonlu Dana Bifteği Tarifi YapılışıJambonlu Dana Bifteği Tarifi 4 dana bifteği (ince dövülmüş) 4 dilim jambon yada salam 2 çorba kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 2 tatlı kaşığı kıyılmış taze adaçayı yada 1 tatlı kaşığı kurutulmuş adaçayı 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı Dana bifteklerini geniş ve yayvan bir kaba yerleştiriniz ![]() ![]() Eti kaptan alıp kurulayınız ![]() ![]() ![]() Tereyağı geniş bir tavada, orta sıcaklıkta eritiniz ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alınız; etleri ve suyunu sıcak bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz ![]() Not: İtalyanların tanınmış klasik yemeklerinden İtalyan usulü jambonlu dana bifteği, tereyağlı taze fasulye ve herhangi bir karışık salatayla servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|