Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bifteği, dana, jambonlu, tarifi, yapılışı

Jambonlu Dana Bifteği Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Jambonlu Dana Bifteği Tarifi Yapılışı



Jambonlu Dana Bifteği Tarifi

4 dana bifteği (ince dövülmüş)
4 dilim jambon yada salam
2 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı kıyılmış taze adaçayı yada 1 tatlı kaşığı kurutulmuş adaçayı
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı

Dana bifteklerini geniş ve yayvan bir kaba yerleştiriniz Üstüne 2 çorba kaşığı limon suyu döküp 30 dakika ara-sıra çevirerek marine ediniz
Eti kaptan alıp kurulayınız Tuzu, biberi ve adaçayının yarısını üstüne serperek, iyice ovup bir kenara bırakınız Jambon yada salam dilimlerini bifteklerin üstüne yerleştirip bir kürdanla tutturunuz
Tereyağı geniş bir tavada, orta sıcaklıkta eritiniz Köpükleri kaybolup yağ kızınca, kalan adaçayını ekleyip karıştırarak 1 dakika pişiriniz Etleri tavaya yerleştirip her iki yüzlerini 3-4'er dakika kızartınız
Tavayı ateşten alınız; etleri ve suyunu sıcak bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz

Not: İtalyanların tanınmış klasik yemeklerinden İtalyan usulü jambonlu dana bifteği, tereyağlı taze fasulye ve herhangi bir karışık salatayla servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.