Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklalı, enginar, tarifi, yapılışı

İç Baklalı Enginar Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İç Baklalı Enginar Tarifi Yapılışı



İç Baklalı Enginar Tarifi Yapılışı
İç Baklalı Enginar Yapılışı
İç Baklalı Enginar

Malzemeler:
5 adet enginar
yarım kg iç bakla
2 soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 limon
1 kesme şeker
1 demet dereotu
tuz


Hazırlanması:
1 Soğanları ince doğrayın ve yağda hafifçe çevirin Temizlenmiş ve tuza batırılmış, yarım limonla ovulmuş enginarları sıralayın Tuz, şeker ve yarım limon sıkın, üstünü örtecek kadar su koyun
2 Tencerenin ağzını önce yağlı kağıtla, sonra kapakla kapayın, ateşe bırakın
3 Yarı pişince iç baklaları ekleyin Tamamen pişince ateşten alın Enginarları servis tabağına dizin, ortalarına baklaları doldurun ve bol miktarda kıyılmış dereotu serpin

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.