İç Baklalı Enginar Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İç Baklalı Enginar Tarifi Yapılışıİç Baklalı Enginar Tarifi Yapılışı İç Baklalı Enginar Yapılışı İç Baklalı Enginar Malzemeler: 5 adet enginar yarım kg iç bakla 2 soğan 1 su bardağı zeytinyağı 1 limon 1 kesme şeker 1 demet dereotu tuz Hazırlanması: 1 Soğanları ince doğrayın ve yağda hafifçe çevirin Temizlenmiş ve tuza batırılmış, yarım limonla ovulmuş enginarları sıralayın Tuz, şeker ve yarım limon sıkın , üstünü örtecek kadar su koyun![]() 2 Tencerenin ağzını önce yağlı kağıtla, sonra kapakla kapayın, ateşe bırakın![]() 3 Yarı pişince iç baklaları ekleyin Tamamen pişince ateşten alın Enginarları servis tabağına dizin, ortalarına baklaları doldurun ve bol miktarda kıyılmış dereotu serpin![]() Alıntı |
|
|
|