Tavuk Kızartması Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Kızartması Tarifi YapılışıTavuk Kızartması Tarifi - Tavuk Kızartması Nasıl Yapılır - Tavuk Kızartması Malzemeleri Tavuk Kızartması Malzemeler ![]() TAVUK KIZARTMA(4 kişilik) * 1 tane orta boy tavuk * Tuz ve biraz karabiber Kızarma Tarifi: 1 – Önce tavuğu iyice yıkayarak temizleyin, but ve kanatları bağlanarak birleştirilir, isteğinize bağlı olarak boyun ya da kanatları ayırabilirsiniz Tavuğu tuz ve karabiber ile birlikte iyice ovun![]() 2 – Kızartma tarifleri kriterlerine uygun biçimde ısıtılmış termik tabanlı bir tencereye koyun, elinizle bastırın ve bir süre kızartın Bu kızartma işlemi dört yüzü için de yapılır![]() 3 – Daha sonra da tencerenin kapağı sıkıca kapatılır Isı ayarı yapıldıktan 30 dakika sonra tenceredeki tavuk ters yüz edilerek 30 akika daha pişirilir İstenirse tavuğun üzerine sos ilave edilerek servis yapılır
|
|
|
|