![]() |
Beşamel Soslu Mantarlı İspanak Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beşamel Soslu Mantarlı İspanak Tarifi YapılışıBeşamel Soslu Mantarlı Ispanak Tarifi - Beşamel Soslu Mantarlı Ispanak Yapılışı -Beşamel Soslu Mantarlı Ispanak -Soslu Yemekler İçindekiler 500 gram ıspanak 100 gram mantar 1 adet soğan sıvı yağ Beşamel sos için 1,5 su bardağı süt 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı un 500 gram kaşar peynir Hazırlanışı Ispanaklar iyice yıkanıp temizlenir ![]() Temizlenen ıspanaklar parça parça kaynar suya batırılıp 1 dakika tutulup, çıkarılır ![]() ![]() Bir tavada soğanlar ve mantarlar birlikte kavrulur ![]() Un yağ ile kavrulduktan sonra soğuk süt ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir ![]() Tepsinin tabanına ıspanak yaprakları serilir ![]() ![]() En üste beşamel sos konulup rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ![]() Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında peynirler kızarıncaya kadar pişirilir ![]() ![]() Not: Ispanaklar rengini kaybetmesin diye haşlandıktan sonra soğuk suya batırılıyor ![]() Ispanakları haşladığımız suyun rengi yeşeriyor ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|