![]() |
Adana Mutfağı Yemekleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adana Mutfağı Yemekleri Ve TarifleriAdananın yemekleri, Adananın yemek kültürü, Adananın yemekleri nelerdir, Adananın yemeklerinin isimleri İÇLİ KÖFTE GEREKLİ MALZEMELER: (6 Kişilik) Dışı İçin; 1 kg ![]() 1 bardak irmik 2 bardak un 2 yumurta 250 gr ![]() İçi İçin; 1 kg ![]() 750 gr ![]() Yarım paket margarin 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı karabiber Kimyon İsteğe göre toz biber İÇİNİN YAPILIŞI: Kıyma, 1 bardak su ile biraz pişirililir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DIŞININ YAPILIŞI: Bütün malzemeler bir kapta yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞIRDAN DOLMASI GEREKLİ MALZEMELER: (4 Kişilik) 4 adet şırdan 250 gr ![]() Yarım kilo pirinç Yarım kilo soğan 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber TEMİZLENİŞİ: İçi temizlenmiş şırdanların önce her iki yüzü de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır ![]() temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır ![]() ![]() YAPIMI: Soğanlar küçük küçük doğranır ![]() ![]() Malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur ![]() ![]() ![]() İŞKEMBE DOLMASI GEREKLİ MALZEMELER: (6 Kişilik) 2 adet işkembe 250 gr ![]() Yarım kilo pirimç Yarım kilo soğan 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber TEMİZLENİŞİ: İçi temizlenmiş işkembelerin önce her iki yüzü de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır ![]() temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır ![]() ![]() YAPIMI: Soğanlar küçük küçük doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Adana Mutfağı Yemekleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adana Mutfağı Yemekleri Ve TarifleriSARMISAKLI KÖFTE : GEREKLİ MALZEMELER: (4 Kişilik) 1 kg ![]() 2 su bardağı un 1 su bardağı irmik 2 yumurta 1 yemek kaşığı biber salçası 1 baş sarmısak 3 adet domates Bir kaç sap maydonoz YAPILIŞI: *Bulgur ile irmik ıslatılıp, yoğurulur ![]() ![]() ![]() ![]() *Kaynamış suya bir tutam tuz, bir tutam limon tuzu atılır ve köfteler ilave edilir ![]() *Dövülmüş sarmısak ile rendelenmiş domatesler, yağ ve salça ile kavrulur ![]() ![]() ![]() TIRŞİK GEREKLİ MALZEMELER: 1 kg Tırşik yaprağı 1 kase yoğurt 1 kg nohut ile dövme 1 çorba kaşığı tuz 4 yemek kaşığı un Yeterince su YAPILIŞI: Tırşik yaprağı ince ince doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇAKILDAKLI GEREKLİ MALZEMELER: Yarım kg biber Yarım kg patlıcan Yarım kg fasulye Yarım kg domates Yarım kg dövme Yarım kg nohut 2 tane patates YAPILIŞI: Biber, patlıcan, fasulye ve domates ufak ufak doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ****** BABAGANNÜÇ(ABUGANNÜÇ) MALZEME: 4 tane İri patlıcan 1 tanedomates Soğan 2 baş Limon suyu 1 Salça 1 çorba kaşığı Toz biber Yeterince Yağ ve Tuz YAPILIŞI: Patlıcanlar közde iyice pişirildikten sonra soyulur ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|