|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlatim, cdye, dosyalarini, iso, nasil, resimli, yazarim |
![]() |
İso Dosyalarini Nasil Cd'ye Yazarim Resimli Anlatim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İso Dosyalarini Nasil Cd'ye Yazarim Resimli AnlatimWindows işletim sistemini kullanmaya alışık olan arkadaşlardan birçoğunun en sık yaptığı hata indirdikleri iso imaj dosyasını herhangi bir arşivleme programını ( winace , 7zip , vb ![]() kullanarak ayıklayıp ( açıp ) isonun içindeki dosyaları kendileri cdye yazmaya çalışmaları ve sonucunda cdnin bootable olmaması ve hatta hazırladıkları önyükleme disketlerinin bile bu cdleri kurulum diskleri kabul etmemesidir ![]() Bunların dışında kalan windowsla o kadar içi dışlı olmayan diğer kullanıcıların ilk denedikleri yöntem ise iso dosyayı normal bir veri diski oluşturuyor gibi cdnin içine doğrudan yazdırmak oluyor ![]() başarısızlıkla sonuçlanıyor ![]() Evet Gerek Blog sayfasında yayınlanacağı, gerekse ülkemizin bağlantı koşullarını düşünüğüm için elimden geldiği kadar okunabilirliği bozmayacak düzeyde kalitesi düşürülmüş jpeg dosyaları ile anlatmanın en uygunu olacağını düşündüm ![]() İndirdiğiniz iso dosyaları nasıl cd'ye yazacaksınız ? Not: Aşağıdaki anlatım Nero isimli cd yakıcı(yazıcı) program baz alınarak yapılmıştır ![]() şekilde iso imaj yazma(yakma) özelliği bulunmaktadır ![]() 1- Nero StartSmart Uygulamasını başlatın 2- Gelen Şirin Uygulama arayüzündeki sağdan ikinciyi yani "KOPYALA ve YEDEKLE" seçeneğini seçin ![]() ![]() 3- Karşınıza çıkacak olan seçimliklerden "Kalıbı Diske Yazdır" seçeneğini seçin ![]() ![]() 4- Karşınıza gelecek olan Aşağıdaki resimdeki gibi bir diyalog kutusu çıkacaktır ![]() ikinci seçeneği yani "Image Files ( * ![]() ![]() ![]() ![]() tuşuna basın ![]() ![]() 5- Cd yazıcınızı (yakıcınızı) ve yazma (yakma) hızını seçin ve ileri ( next ) tuşuna basın ![]() 6- Aynı işlemleri tüm indirdiğiniz iso dosyaları ve yeni cdler ile tekrarlayın ![]() 7- Geçmiş olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|