![]() |
Şevval Ayı - 6 Gün Orucu Nedir - Şevval Ayı Hakkında Sorular Ve Cevapları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şevval Ayı - 6 Gün Orucu Nedir - Şevval Ayı Hakkında Sorular Ve CevaplarıŞevval Ayı – 6 Gün Orucu Nedir - Şevval Ayı Hakkında Sorular ve Cevapları Şevval ayı Ramazan ayından sonra gelen Hicri aydır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şevval ayında tutulan 6 gün orucu hakkında bilgiler, sorular ve cevapları Sual: Şevval ayında tutulan orucun fazileti nedir? CEVAP Her zaman oruç tutmak sevaptır ![]() ![]() Şevval ayında tutulan orucun çok sevabı vardır ![]() (Ramazandan sonra Şevval ayında da 6 gün oruç tutan, anasından doğduğu günkü gibi günahsız olur ![]() (Ramazan orucu ile Şevvalde de altın gün oruç tutan, bir yıl oruç tutmuş sayılır ![]() (Ramazan ayı orucu on aya, Ramazandan sonra tutulan 6 gün oruç da iki aya mukabil olur ki, böylece bir yıl oruç tutma sevabına kavuşulur ![]() Bazı âlimler, bu 6 gün orucun vakit geçirmeden, bayramdan sonra hemen tutulmasının iyi olacağını bildirmişlerdir ![]() ![]() Şevval ayında tutulan nafile veya kaza oruçlarını pazartesi ve perşembe günleri tutmak daha iyidir ![]() (Ameller, pazartesi ve perşembe günleri arz olunur ![]() ![]() (Pazartesi ve perşembe, günahların affedildiği gün olduğu için oruç tutuyorum ![]() (Cennetin kapıları pazartesi ve perşembe günleri açılır ![]() Sual: Şevval ayına girdik ![]() ![]() ![]() ![]() CEVAP Altı gün orucu tutarken kazaya da niyet ederseniz hem kazanız ödenmiş olur, hem de Şevval ayında oruç tutma sevabına kavuşmuş olursunuz ![]() ![]() Sual: Şevval ayında tutulan altı gün orucu (kaza ve nafile oruca niyet ederek) peş peşe tuttuk ![]() ![]() CEVAP Oruç tutan adamın kötü niyeti olur mu? Siz onu kendinize bir görev hissettiğiniz için öyle dediniz ![]() ![]() ![]() ![]() Sual: Biz komşularla altı gün oruçlarımızı tuttuk ![]() ![]() CEVAP Farz namaz borcu olan nafile ve sünnet kılamaz, ancak oruç tutabilir ![]() ![]() ![]() Sual: Şevval ayında tutulan 6 gün oruç, şevval ayı içerisinde hangi gün olursa olsun tutulabilir mi? CEVAP Evet, 30 gün içinde altı gün oruç tutulur ![]() Sual: Ben 6 gün orucuna başladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CEVAP Sahura kalkıyor hem de yemek yiyorsunuz ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|