![]() |
Gelin, Kayınvalideye Nasıl Davranmalı? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gelin, Kayınvalideye Nasıl Davranmalı?Gelin kayınvalideye nasıl davranmalı? Hayat çizelgesi üstlenilen rollerle ve ibret levhalarıyla doludur ![]() ![]() ![]() “Kapı mı çaldı? Kim geldi?” “Kim olacak tabii ki annen ![]() “Ne dedin anlamadım?” “Anlamayacak ne var bunda? Yine annen geldi dedim ![]() “Yavaş ol annem duyacak ![]() *** “Şey çocuklar geçiyordum ayaküstü ne yapıyorsunuz diye sorayım dedim ![]() ![]() “Aaaa! Ne rahatsızlığı anneciğim ![]() ![]() ![]() “Güzel gelinim rahatsız mısın niye sesin çıkmıyor?” *** “Sanırım kızım rahatsız ben kalkayım ![]() ![]() ![]() “Ama anneciğim öyle hemen kalkılır mı? Akşam yemeğine kalsaydın ![]() *** “Yok! Yok! Başka zaman ![]() Her ne kadar kayınvalidelerin zulmü dillere destan olmuşsa da maalesef böyle gelinlere de rastlanıyor ![]() ![]() Kayınvalideleri tarafından ezilen kimi kadınların kızları şuuraltlarında tepkisel olarak sanki kendi kayınvalidelerinden annelerinin intikamını alıyorlar ![]() ![]() Halbuki karşılıklı hoşgörü anlayış ve saygıyla davranılmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Eskiler “Dört atanın hakkı birdir ![]() ![]() “İçinde akrabalarla irtibatı kesen birisinin olduğu bir topluluğa rahmet inmez ![]() “İki kişi vardır ki kıyamet günü Allah onlara rahmet nazarıyla bakmaz; akrabalarıyla ilgiyi kesen kimse ve kötü komşu ![]() ![]() Üstelik bu akraba anne hükmünde olan kayınvalide olursa iş daha da değişir ![]() ![]() Peygamberimiz “Kadınların en hayırlısı kendisine baktığı zaman kocasını sevindiren bir şey yapmasını istediğinde itaat eden nefsi ve malı hususunda kocasının hoşlanmadığı tutum ve davranışlardan kaçınan kadındır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Akrabalarına iyilik eden kişi sadece onların iyiliklerine karşılık veren değildir ![]() ![]() ![]() Bilmem bu sözün üzerine başka söze gerek var mı? |
![]() |
![]() |
|