Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allah, için, nefsim, rızası

Kendi Nefsim İçin Değil Allah Rızası İçin!

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kendi Nefsim İçin Değil Allah Rızası İçin!

ALLAH'ın aslanı Hz Ali (ra),

bir savaş esnasında düşmanı olan yiğitle, epeyce vuruşarak sonunda onu yere yıkıp öldürmek üzereyken, o düşman askeri

Hz Ali'nin mübarek yüzüne tükürdübunun üzerine HzAli düşmanını bırakarak ayağa kalktı:

-Yürü git seni öldürmekten vazgeçtim,serbestsindedi

savaşçı bu duruma şaştı:

-beni altedip öldürmek üzereyken neden vazgeçtin?seni ne alıkoydu? diye sordu

Hz Ali şöyle dedi;

-Ben seninle ALLAH yolunda ve sırf ALLAH'ın hoşnutluğunu kazanmak için savaşıyordum ve onun için seni öldürecektimsen yüzüme tükürünce öfkelendim,sana kızdımeğer o an öldürseydim ,sana olan kızgınlığımdan dolayı bunu yapmış olacaktım

Yani seni ALLAH rızası için değil de kendi nefsim için öldürmüş olacaktımişte bu düşünceyle seni serbest bıraktım

Bunu duyan adam,

bu büyük asalet ve ince anlayış karşısında iman ederek müslümanların safına katıldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com