![]() |
Hind Binti Amr (Ra) Kimdir - Hind Binti Amr (Ra) Hayatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hind Binti Amr (Ra) Kimdir - Hind Binti Amr (Ra) HayatıHind Binti Amr yaşamı,Hind Binti Amr hakkında bilgi,Hind Binti Amr (ra) biyoğrafisi, Hind binti Amr radıyallahu anhâ Hind binti Amr radıyallahu anhâ Rasûlullah sallallahu aleyhi vesellem efendimize hicretten sonra biat eden hanımlardan… Allah ve Rasûlüne imânî bir aşk ile teslim olmuş, malını canını fedâdan çekinmeyen bir hanım sahâbi… Uhud’da gösterdiği metâneti ve muhabbeti dillere destan bahtiyar, yiğit bir hanım… O, Medine’nin iki büyük kabilesinden biri olan Hazrec kabîlesinin Benî Seleme koluna mensuptur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O, Benî Seleme kabîlesinin reisi, cömertliğiyle ve putlara aşırı bağlılığı ile tanınan Amr İbni Cemûh ile evlendi ![]() ![]() Hind binti Amr (r ![]() ![]() O, akıllı, zeki, kendine güvenli, ibtilâlar karşısında sabır ve metânetini kaybetmeyen cesûr bir hanımdır ![]() O, Uhud savaşından sonra şehidlerini Medine’ye nakletme sırasında sergilediği davranışlarıyla, kalbinin Allah ve Rasûlünün sevgisiyle dopdolu olduğunu gösteren bir muhabbet eridir ![]() O, Uhud günü şehid düşen kocası, kardeşi ve oğullarını savaş meydanında ararken, cesedleri başında durup için için ağladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O, şehid âile fertlerinin fâni bedenlerini bir deve üzerine yükleyip Medine’ye nakletmeyi istedi ![]() ![]() ![]() ![]() Hind binti Amr (r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Geride ne haber var?” dedi ![]() Hind (r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hind bu sözleriyle hem gönlündeki Rasûlullah sevgisini açıklıyor, hem de Hz ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() “Bunlar kimdir?” dedi ![]() Hind (r ![]() “Kardeşim Abdullah, oğlum Hallâd ve kocam Amr’dır” dedi ![]() Hz ![]() ![]() “Onları nereye götürüyorsun?” dedi ![]() Hind (r ![]() “Medine’de Bakîa kabristanlığına defnetmek istiyorum ![]() ![]() Hind (r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Deve yükünün ağırlığından mı çöküyor acâba?” diye sordu ![]() Hind (r ![]() “Neden çöktüğünü bilmiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Bir müddet uğraştıktan sonra deve kalktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Deve görevlidir ![]() ![]() Hind de:Topal olduğu için Bedir Gazvesine katılamayan kocasının Uhud’a giderken şöyle duâ ettiğini söyledi: “Allah’ım! Bana şehidlik nasib et! Beni mahrum bir vaziyette; şehitliği kaybetmiş olarak zillet içerisinde âilemin yanına döndürme!” dediğini nakletti ![]() Bunun üzerine Fahr-i Kâinat (s ![]() ![]() “İşte bunun içindir ki, deve yürümez Ey Ensâr! Sizden her kim Allah’a yemin etmişse yeminine sâdık kalsın ![]() Ey Hind! Kocan Amr sâdıklardandır ![]() ![]() ![]() Şehidler defnedildikten sonra Rahmet Peygamberi Efendimiz sahâbesi Hind’i teselli etmek niyetiyle: “Ey Hind! Cennette kocan Amr İbni Cemûh, oğlun Hallâd ve kardeşin Abdullah bir araya gelecek ve arkadaş olacaklar ![]() ![]() Hind (r ![]() ![]() ![]() Rabbımız cümlemizi şefaatlerine nâil eylesin ![]() Amin |
![]() |
![]() |
|