![]() |
Yetimler İle İlgili Hadisler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yetimler İle İlgili HadislerYetimlerle İlgili Hadisler Yetimle İlgili Hadisler "Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimseyle ben, cennette şöyle yan yana bulunacağız ![]() Müslim, Zühd 42 "Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır" ![]() hmed ibni Hanbel, Müsned, V, 250 ![]() "Bir kimse, Müslümanların arasında bulunan bir yetimi alarak yedirip içirmek üzere evine götürürse, affedilmeyecek bir suç işlemediği takdirde, Allah Teala onu mutlaka cennete koyar" ![]() Tirmizî, Birr 14 ![]() Allah Resulü Sallallahu Aleyhi ve Sellem buyurdu: "Ben ve yanakları solmuş dul kadın, kıyamet gününde, yan yana iki parmak gibi beraber olacağız ![]() ![]() ![]() İbn Mâlik (R ![]() ![]() Allah Resûlü Sallallahu Aleyhi ve Sellem buyurdu: "Sofralarında yetim bulunduran kimselerin sofrasına şeytan asla yaklaşamaz ![]() Ebû Mûsa (R ![]() ![]() "Bir kimse, akrabasından veya başkasından olan bir yetimi, yetim kendisini kurtarana kadar uhdesine alsa, o kimseye Cennet vacip olur ![]() Ravi: Hz ![]() ![]() ![]() "Üç kişiye kıyamet gününde Allah, nazar etmez; onları tezkiye etmez ve onlar için elim bir azap vardır: Okuturken yetimi ezen hoca, ihtiyacı yok iken dilencilik yapan kimse, yaranmak için sultana dalkavukluk yapan adam ![]() Ravi: Hz ![]() ![]() Halkın içinde Allah’tan en uzak olan iki kimsedir: Birincisi, ümeranın meclisinde oturur da zulme ait sözlerinde onları tasdik eder ![]() ![]() ![]() ![]() Ravi: Hz ![]() ![]() Kalbinin yumuşamasını ve hacetinin görülmesini sever misin? Yetime merhamet et, onun başını oksa ve ona yediğinden yedir ![]() ![]() Ravi: Hz ![]() ![]() Namaz hususunda Allah'tan korkun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ravi: Hz ![]() ![]() Allah'a en sevgili ev, içinde ikram gören yetim bulunan evdir ![]() Ravi: Hz ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|