Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Akdeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
afşin, erçene, kahramanmaraş, köyü

Erçene Köyü Afşin Kahramanmaraş

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Erçene Köyü Afşin Kahramanmaraş

Erçene Köyü Afşin Kahramanmaraş Hakkında - Erçene Köyü Afşin Kahramanmaraş Tanıtımı - Erçene Köyü Afşin Kahramanmaraş Bilgileri - Erçene Köyü Afşin Kahramanmaraş Resimleri

İlçe: AFŞİN - İl: KAHRAMANMARAŞ

Tarihi
1503 yılı itibariyle MARAŞ/ELBİSTAN Orta NİYABET Nahiyesine Bağlı olan o zamanki adıyla (YAZI ELÇENİ KÖYÜ)( ELÇENİ NE DEMEK):ELBÜYÜKLÜĞÜ,BİR YÜZEYDE BOY SAYILAN İKİ KENAR ARASINDAKİ UZAKLIK 1503 yılı itibariyle MARAŞ/ELBİSTAN Orta NİYABET Nahiyesine Bağlı olan o zamanki adıyla (YAZI ELÇENİ KÖYÜ) Evet Erçene köyünün adı 500 yıl önce YAZI ELÇENİ KÖYÜ' diye kayıtlarda geçiyorBirde BAĞA ELÇENİ Mezrası var Bu isim de ERÇENE köyünde yıllardan beri Bağcılık yapıldığının işaretidirköyün geçim kaynağı bağcılık,hayvancılık ve tarım dırBAĞA ELÇENİ adının da , Bağlara BAĞ EVLERİ' nin (Bağ Damları) çok çok yapılmış olmasından gelmektedirBu bilgiler,AvMMetin ŞİRİKÇİ'nin "BEN MARAŞ'I BÖYLE GÖRDÜM" Adlı kitabından alınmıştır

Kültür
Köyümüzün önemli simalarından,ilk profösör ünvanı alan,ProfDrİsrafil KURTCEPHE'dirkendisi AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜDÜRKöyümüzün 2 ProfDr'u Mimar TÜRKKAHRAMAN'dırAKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANIDIRDrOruç ALKILINÇ,Amerika'da yabancı dil üzerine master yapmıştır,şu an İstanbul FATİH ÜNİVERSİTESİ'nde Ekonomi ve Bankacılık üzerine öğretim görevlisi olarak çalışmaktadırIzmır ( Beydag) CUMHURİYET SAVCISI Alperen ALKILINÇ,Savcı Sinan ALKILINÇ,UzmDrKardiyoloğ Osman Murat KÖLEOĞLU,Aile Hekimi Ramazan ALKILINÇ,ve adını sayamadığımız bir çok isimde köyümüzün önemlisimalarıdır

Meşhur yemekleri:
cıyıklama,çoban aşı,ebe fadime bulgur pilavı,manca aşı olup en güzel tatlıları:erik ezmesi,hatizedir

Coğrafya
Kahramanmaraş iline 138 km, Afşin ilçesine 7 km uzaklıktadır

İklim
Köyün iklimi, Kara iklimi etki alanı içerisindedir

Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır

Köy Muhtarı:
ZEYNEL YILMAZ

Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon:
0344 5341050
Cep Telefonu:
0543 5515404

Demografik Bilgiler:

Nüfusu:
2000/725

İle Uzaklığı:138 km

İlçeye Uzaklığı:8 km

Rakım:1160 m

Sağlık Evi
Var / Faal Değil
Sağlık Ocağı
Yok
İlköğretim Okulu
Var / Faal
Taşımalı Eğitim Yapılıyor
PTT Şubesi
Yok
PTT Acentası
Var
Su Şebekesi
Yok
Kanalizasyon
Var

Kaynak : Yerel Net
Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Köyünüze ait bilgi ve resimlei bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com