![]() |
Salmanlı Köyü Kozan Adana |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salmanlı Köyü Kozan Adanasalmanlı köyü bilgileri - salmanlı köyü resimleri - salmanlı köyü tanıtım Salmanlı, Adana ilinin Kozan ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi 1700 lü yılların başlarında kayseri pınarbaşında üç kardeş arasında çıkan bir anlaşmazlık veya üç kardeşi bölge beyi ya da zamanın otoritsei tarafından sürgüne tabii tutarak dağıttıgı bu kardeşlerden biri bugünkü salmanlı köyüne yerleşir rivayete göre diğer iki kardeşten birinin maraş tarafına diğer kardeşin yozgat tarafına gittiği söylensede bu bölgeler kesin olarak bilenmemektedir ancak her biri bir yöne tabiri bir sürgün için daha manidar olsa gerek diye düşünüyorum çünkü büyüklerimizin anlattığına ayrılan bu kardeşlerin çocuklarının ya da torunlarının kavuşmaları ya da karşılaşmaları durumunda biribirlerine sahip çıkmaları öğütlenir burdan da anlıyoruz ki bu üç kardeşin dagıtmı kendi aralarındaki bir husumetten öte bir otoritenin mecburi sürgünü gibi görünmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür köyün tarihi hakkında verdiğimiz malumattan da anlaşılacagı gibi Kayseri-Pınarbaşı ile tarihsel bir bağı vardır ![]() ![]() ![]() Allık bulluk; anadolunun ![]() ![]() kökeni hakkında çok fazla bilgi edinilememekteysede çok eski tarihlere eski türk inanışlarına kadar dayandığı düşünülmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlginç olan bu inanışın neden ve hangi maksatla yapıldığı hala sırrını korumaktadır ![]() Coğrafya Adana iline 105 km, Kozan ilçesine 35 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() ![]() Nüfus 50 hane civarındadır Ekonomi Köyün ekonomisi tarım hayvancılık ve orman kaynaklarına dayalıdır ![]() Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() kaynak/ yerel net / vikipedi / özgür ansiklopedi köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|