Kütahya Şiirleri - Kütahya İle İlgili Şiirler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kütahya Şiirleri - Kütahya İle İlgili ŞiirlerKütahyayla ilgili şiirler Kütahya ili şiirleri Kütahya hakkında şiir KÜTAHYAM Çicekler meyvaya döndüğünde; Yağmurlar dinip güneş açtığında; Esaret bitip özgürlük geldiğinde Geleceğim bekle beni Kütahya'm Sana geleceğim; Tüm hasretimle sana kavuşacağım; Bu kırık kalbimle sana döneceğim; Geleceğim bekle beni Kütahya'm Seni yine seveceğim; Bomboş olsada sokakların; Gülmeyi unutsa da dudaklarım; Geleceğim bekle beni Kütahya'm Sende kalacağım; Uzaklarda olsada yüreğimde; Beni unutmuş olsa da yinede Geleceğim bekle beni Kütahya'm KÜTAHYAM Güneşin battığı yerden Umutla doğduğu yere Ateşte açan çiçekleri Derlemeye geldim Anadolu kokan ellerin Gergef gergef göz nurlarını Sevdasıyla nakışladığı çinileri Görmeye geldim Yoluna kurban olduğum Abdullah ilahinin dergahından Osmancığa selam duran toprağa Yüz sürmeye geldim Burası Kütahya Övmeye,fazla söze ne gerek var Ateşte açan çiceklerin kenti Sultan çini,Klas,Marmara çini Çiniler şehri,burası KÜTAHYA B u kadar güzellik nerede var Murat dağı,Yellice,Türkmen dağı Ilıca,Yoncalı,Eynal,Güllüce Kaplıca şehri,burası KÜTAHYA Çileği,elma,erik,vişnesi var Buğdayı,nohutu,haşhaşı var Dut'u,kestanesi,kirazı bolca var Bir tarım şehri,burası KÜTAHYA Tunçbilek,Seyitömerde kömür var Emet te bor,merkez de gümüşü var Bitmeyen yeraltı zenginliği var Madenler şehri,burası KÜTAHYA Hisarlı AHMET,aşık ÖMER,GAYBİ Ahmet YAKUPOĞLU,Hüseyin YÜCE Yazmakla bitmez,hepside değerli Değerler şehri,burası KÜTAHYA Karagöz Ahmet paşa,ULU Cami Takvacılar,Dönenler,ALO PAŞA Say,say bitmeyecek nice camiler Camiler şehri,burası KÜTAHYA Domaniç te HAYME ANA türbesi TAVŞANLI nın MÜLAYİM dir tepesi ÇİMCİK aşı,MANTISIı,LEBLEBİSİ Güzellik şehri,burası KÜTAHYA Altıntaş ovası,FRİĞ VADİSİ İNCİK suları,TURKUAZ MAVİSİ Mehmet DUMLU hoca ilin bilgesi Bulunmaz şehir,burası KÜTAHYA KOBAK tan duyulur suyun akışı ÇİNİLİ VAZO bu şehrin nakışı Bir başka olur burda gün batışı Mükemmel şehir,burası KÜTAHYA Şehre hakim yerde HİSAR KALESİ Burada meşhur DÖNER GAZİNOSU Hiç bozulmamış TARİHİ DOKUSU Harika şehir,burası KÜTAHYA Bu şehirde herşey bolca var Kültür birikimi,Tarih,Sanat var Övmeye,fazla söze ne gerek var Bir güzel şehir,burası KÜTAHYA Şahin Ertürk Kütahya nın Pınarıyım Kütahya nın pınarıyım Aşk yoksulu gönüllere Darbe yemiş yüreklere Sevgi olup akıyorum Şahin Ertürk |
|
|
|