Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Ege Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgileri, denizli, ilköğretim, karahayıt, kasabası, merkez, okulu

Karahayıt Kasabası İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Denizli

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Karahayıt Kasabası İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Denizli

Karahayıt Kasabası İlköğretim Okulu Hakkında - Karahayıt Kasabası İlköğretim Okulu Tanıtım - Karahayıt Kasabası İlköğretim Okulu Resimleri - Karahayıt Kasabası İlköğretim Okulu İletişim

Karahayıt Kasabası İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Okulumuz 1962 yılında eğitim-öğretime açılmıştır

Daha önce köy olan Karahayıt 1992 seçimlerinde Belediyelik olmuştur Kasaba Denizli'ye 20km uzakılıkta ve Pamukkale travertenlerinden 2km kuzeydedirKomşuları Pamukkale Kasabası,Haytabey Köyü, Kurtluca Köyü, Akköy ilçesi ve Eğmir Köyü'dür

Tarihte,Karahayıt Kasabası üzerinde Doğu Roma İmparatorluğu'nun Hierapolis şehri kurulu imişKöyün esas kurucuları yörükler olup,köyün yerli halkını hala Yörükler oluşturmaktadır Sele ve sepet yapımında kullanılan hayıt bitkisi köyde çok yetiştiği için köyün adı Karahayıt olmuştur

Kasaba toprağının altından 50-60 derece sıcaklığa sahip termal su çıkmaktadır Su nedeni ile kasabadaki evlerin büyük bir kısmı Pansiyon şeklinde inşaa edilerek kullanılmaktadır Bölgede çıkan suyun içeriğinde bikarbonat, sülfat, kalsiyum, sodyum, magnezyum ve karbondioksit vardır

Kasabada çıkan bu termal su, romatizma, damar sertliği kireçlenme, siyatik ve böbrek taşlarına iyi gelmekte olup,bu sudan yararlanmak amacıyla ülkemizin birçok yerinden insanlar gelmektedir

Pamukkale'de bulunan oteller travertenlere giden suyu tutmalarından dolayı, travertenlere ve suya zarar vermelerine sebep olmuşlardırBu sebepten dolayı, Pamukkale'de bulunan oteller yıkılmış ve büyük otellerin hemen hemen hepsi otellerini Karahayıt'ta yeniden kurmuşturŞimdi Pamukkale'ye ve Karahayıt'a gelen tu-(Terbiyeden-Yoksunum)-ristler bu otellerde kaldıkları için kasaba turistik bir yer olmuş ve nüfusu bu yüzden art-(Terbiyeden-Yoksunum)-mıştır

Kasabanın en büyük gelir kaynağı termal sulardır Kasaba halkı bu sudan yararlanmaya 1975 yılında başlamıştırÇevre ilçe,kasaba ve köylerden birçok kişi bu otellerde çalışarak geçimini sağlamaktadırKasaba çevresinde mevcut olan tarıma elverişli arazi-(Terbiyeden-Yoksunum)-lerde ise buğday, pamuk, mısır gibi tahıllar yetiştirilmektedir

Kasabaya içme suyu 1955'te,yol 1975'te,elektrik 1970'te,telefon ise 1986 yılında gelmiştirUlaşım kasabanın belediyesine ait olan veya kişilere ait hatlı minibüslerle yapılmaktadır Bu minibüsler her gün 15 dakikada bir Karahayıt-Denizli ve Denizli-Karahayıt arasında karşılıklı seferler yaparlar

Kasaba'da bir postane, bir turizm sağlık merkezi ve 2005 yılında hizmete giren bir 112 acil servis mevcutturSağlık ocağı'nda daha önce tutulan 24 saat nöbeti 112 acil servis açıldıktan sonra sona ermiştir Şu anda Sağlık ocağında 1 doktor,2 hemşire ve 3 ebe hemşire,1 sağlık me-(Terbiyeden-Yoksunum)-muru ve bir çevre sağlık mermuru görev yapmaktadır

Kasabada 2 cami,2 imam ve iki de muhtarlık vardır

İlkokul 1960 yılında yapılmıştır1967'de ek sınıf,1988'de iki sınıflık bir ek bina daha yapılmıştır İlkokul 1997-1998 öğretim yılında ilköğretim okulu olmuştur Okulumuza taşı-(Terbiyeden-Yoksunum)-malı olarak Haytabey ve Eğmir köylerinden de öğrenci gelmektedir Kasabada üniversite okuma oranı düşüktür, öğrencilerimize pansiyonculuk daha cazip gelmektedirŞimdiye kadar 1 doktor, 1 avukat,1 eczacı,1 öğretmen ve 1 de ebe meslek sahibi olmuşlardırSon yıllarda eğitime verilen önem artmış 2000 yılından sonra mezun olan öğrencilerimizin üniversiteye gitme oranı yükselmiştirŞu an halen üniversite eğitimi almakta olan bir çok öğrencimiz mevcutturAyrıca 2006-2007 Eğitim-öğretim yılında iki öğrencimiz Anadolu lisesini kazanmışlardır

Kasabada her türlü yiyecek ve içecek satılmaktadır2004 yılının yaz aylarından itibaren kasabada Perşembe günleri Pazar kurulmaya başlamıştırFakat kasabanın kış aylarında Pazar kurulmadığı için kasaba halkı genel olarak cuma günleri Akköy ilçesinde kurulan halk pazarından da yiyecek ihtiyacını karşılamaktadır

2001-2002 öğretim yılında üç katlı,kaloriferli,dokuz derslikli,bir bilişim teknolojisi sınıfı,bir ana sınıfı,bir öğretmenler odası, bir müdür odası,bir müdür yardımcısı odası ve bir hizmetli odası bulunan şimdiki okul binasına taşınılmıştırEski okul binası taşımalı gelen öğrencilere yemek verilirken kullanılmaktadırAyrıca okulumuzda küçük bir kantin mevcut olup okul-aile birliği tarafından kiraya verilerek işletilmektedirOkulumuzun tüm sınıflarında projeksiyon makinesi,bilgisayar ve internet mevcut olup tüm sınıflarda beyaz tahta kullanılmaktadır

Şu anda okulumuzda 1 ana sınıfı öğretmeni ,5 sınıf öğretmeni,bir Türkçe, bir Matematik, bir Fen ve Teknoloji, bir Sosyal Bilgiler, bir İngilizce ve bir Görsel Sanatlar öğretmeni olmak üzere 6 branş öğretmeni,bir müdür ,bir müdür yardımcısı ve bir hizmetli görev yapmaktadır

Karahayıt Kasabası İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Merkez
Okulun Telefonu: (0 258) 271 40 09
Okulun Faksı: (0 258) 271 40 09
Okulun Adresi: Karahayıt Kasabası
Okulun Web Adresi: http://wwwkarahayitilkogretimk12tr/
Okulun E-Posta Adresi: bilgi@karahayitilkogretimk12 tr
Okulun Müdürü:
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Metropol İçi / Dışı :
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Karahayıt Kasabası İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com