Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gülbelen, gürgentepe, köyü, ordu

Gülbelen Köyü Gürgentepe Ordu

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gülbelen Köyü Gürgentepe Ordu

Ordu Köyleri - Gürgentepe Gülbelen Köyü - Gülbelen Köyü Hakkında - Gülbelen Köyü Tanıtımı - Gülbelen Köyü Resimleri

Ordu Gürgentepe Gülbelen köyünün il merkezine uzaklığı 40 km

Gürgentepe gülbelen köyünün ilçe merkezine uzaklığı 8 km dir

Ordu gülbelen köyünün nüfusu 1997 yılı nüfus sayımına göre 250'dir

Gülbelen köyünün nüfusu 200 yılı nüfus sayımına göre 269

İlçe: GÜRGENTEPE

İl: ORDU

KÖYÜN KISA TARİHİ

Ulubey ilçesi Ohtamış Köyü Belen Mahallesi iken 1993 yılında Gülbelen Köyü adını alarak Gürgentepe'ye bağlanmıştır

İLÇE MERKEZİNE UZAKLIĞI

Gülbelen köyü ilçenin kuzeydoğusundadır Köyün batısında Hasancık Köyü, doğusunda Ulubey ilçesine bağlı Ohtamış köyü, güneyinde Gültepe köyü, kuzeyinde ise Refahiye köyü vardır Köyün en uzak mevkisinin ilçe merkezine uzaklığı 8 Km'dir

YOL VE ULAŞIM DURUMU

Gülbelen köyünün batısından ORDU-SİVAS karayolu geçer Bu yoldan ayrılarak köyün merkezine giden yol ulaşıma pek elverişli değildir Çakıllanıp döşenmediği için yağışlı havalarda ulaşımda aksamalara sebep olmaktadır

NÜFUSU

Gülbelen köyü ilçenin diğer yerleşim yerleri gibi engebeli bir arazi yapısına sahiptir Bu nedenle devlet hizmetlerinden gereği kadar yararlanamamıştır Geçim sıkıntısı nedeniyle köyde hızlı bir göç olayı yaşanmaktadır Göç daha çok sanayi bölgelerine yapılmaktadır

Doksan hanenin bulunduğu Gülbelen köyünde 1990 yılında yapılan Genel Nüfus sayımı sonucuna göre 1182 kişinin yaşadığı tespit edilmiştir

KÖYÜN GEÇİM KAYNAKLARI

Gülbelen köyü halkının en önemli geçim kaynağı fındıkçılıktır Tarım yapmaya elverişli arazilerin büyük kısmı fındık bahçeleriyle kaplıdır Uygun iklim şartlarının olduğu yıllarda bol ve kaliteli ürün alınabilmektedir

Halkın bir diğer geçim kaynağı hayvancılıktır İlçenin genel yapısı itibarıyla Gülbelen köyünde de toplu hayvancılık yapılmayıp daha çok aile hayvancılığının yapıldığı görülmektedir Yörede çayır ve meraların azalması hayvancılığın son yıllarda eski önemini yitirmesine sebep olmuştur

Tarım ürünlerinden fındıktan sonra en fazla mısır yetiştirilir Mısır tarlalarda patates, fasulye, lahana, kabak gibi ürünlerle aynı anda beraber üretilmektedir Bu durumda tarımda olması gereken kaliteyi düşürmektedir Zaten fındıktan başka yetiştirilen hiç bir ürünün pazarlaması yapılmaz

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DURUMU

Köyde halen eğitim ve öğretimin hizmetinde bulunan 2 derslikli bir ilkokul mevcuttur Araç gereç ve öğretmen yetersizliği eğitim ve öğretimi aksatmaktadır Köyde okuma yazma oranı yüksektir Ancak ilkokulu bitirenlerin ilkokul sonu okullara devam oranı oldukça düşüktür

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com