![]() |
Gülbelen Köyü Gürgentepe Ordu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gülbelen Köyü Gürgentepe OrduOrdu Köyleri - Gürgentepe Gülbelen Köyü - Gülbelen Köyü Hakkında - Gülbelen Köyü Tanıtımı - Gülbelen Köyü Resimleri Ordu Gürgentepe Gülbelen köyünün il merkezine uzaklığı 40 km ![]() Gürgentepe gülbelen köyünün ilçe merkezine uzaklığı 8 km dir ![]() Ordu gülbelen köyünün nüfusu 1997 yılı nüfus sayımına göre 250'dir ![]() Gülbelen köyünün nüfusu 200 yılı nüfus sayımına göre 269 ![]() İlçe: GÜRGENTEPE İl: ORDU KÖYÜN KISA TARİHİ Ulubey ilçesi Ohtamış Köyü Belen Mahallesi iken 1993 yılında Gülbelen Köyü adını alarak Gürgentepe'ye bağlanmıştır ![]() İLÇE MERKEZİNE UZAKLIĞI Gülbelen köyü ilçenin kuzeydoğusundadır ![]() ![]() ![]() YOL VE ULAŞIM DURUMU Gülbelen köyünün batısından ORDU-SİVAS karayolu geçer ![]() ![]() ![]() NÜFUSU Gülbelen köyü ilçenin diğer yerleşim yerleri gibi engebeli bir arazi yapısına sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() Doksan hanenin bulunduğu Gülbelen köyünde 1990 yılında yapılan Genel Nüfus sayımı sonucuna göre 1182 kişinin yaşadığı tespit edilmiştir ![]() KÖYÜN GEÇİM KAYNAKLARI Gülbelen köyü halkının en önemli geçim kaynağı fındıkçılıktır ![]() ![]() ![]() Halkın bir diğer geçim kaynağı hayvancılıktır ![]() ![]() ![]() Tarım ürünlerinden fındıktan sonra en fazla mısır yetiştirilir ![]() ![]() ![]() ![]() EĞİTİM VE ÖĞRETİM DURUMU Köyde halen eğitim ve öğretimin hizmetinde bulunan 2 derslikli bir ilkokul mevcuttur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|