Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fatsa, köyü, ordu, yavaş

Yavaş Köyü Fatsa Ordu

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yavaş Köyü Fatsa Ordu

Ordu Köyleri -Yavaş Köyü Fatsa - Yavaş Köyü Hakkında -Yavaş Köyü Resimleri

Ordu
Bilgiler
Nüfus 434 (2007)
Koordinatlar
Posta Kodu 52457
Alan Kodu 0452
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Ordu
İlçe Fatsa

Yavaş, Ordu ilinin Fatsa ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur
Kültür
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur
Coğrafya [değiştir]

Ordu iline 74 km, Fatsa ilçesine 22 km uzaklıktadır
İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir
Nüfus

Yavaş Köyü, 2003 yılında yapılan halk oylaması sonucu Aşağı Yavaş ve Yukarı Yavaş olarak ikiye bölünmesi kararlaştırılmıştır ve bu bölünme 2005 yılında gerçekleşmiştir Bu tarihten sonraki nüfus verileri Aşağı Yavaş+Yukarı yavaş biçiminde girilmiştir
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 139+295
2000 1038
1997 1140
Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Başlıca geçim kaynağı köyün büyük bir bölümünü kaplayan fındık bahçeleridir Köy halkı geçmiş yıllardaki kadar yoğun olmasada hayvancılığa da ilgi göstermektedir Köyde geçim kaynaklarının az olması iş sahalarının bulunmaması ve fındığın değerinin altında fiyatlarla satılması gibi sebeplerden dolayı köy halkı büyük şehirlere ve ilçe merkezine taşınmıştır
Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2004 - Mehmet Topcu
1999 - Aydın Çakmak
1994 - Arslan Çakmak
1989 - Arslan Çakmak
1984 - Ömer Özcan

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat 5sınıfa kadar eğitim veren iki okulu bulunmaktadır Bunun yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır ayrıca 5sınıfı bitirmiş öğrencilerin bir kısmı eğitimlerini Ilıca kasabasında bulunan Ilıca Pansiyonlu İlköğretim okulunda yatılı olarak sürdürürler Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yokturKöylü, içme suyunu dağlardaki doğal kaynaklara depolar yaparak ve bu suyu evine borular yardımıyla taşıyarak temin eder Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol toprak olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

Köy Muhtarı: Mehmet TOPCU

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:
0 (452) 453 24 65

Cep Telefonu:
0 (536) 857 79 56

Demografik Bilgiler:

Nüfusu:
2000

1038
1997

1140
İle Uzaklığı:
74 km

İlçeye Uzaklığı:
22 km

Rakım:
500 m

Sağlık Evi
Yok
Sağlık Ocağı
Yok
İlköğretim Okulu
Yok
Taşımalı Eğitim Yapılıyor
PTT Şubesi
Yok
PTT Acentası
Yok
Su Şebekesi
Yok
Kanalizasyon
Yok

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com