![]() |
Yemişli Köyü Merkez Ordu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemişli Köyü Merkez OrduOrdu Köyleri -Yemişli Köyü Merkez - Yemişli Köyü Hakkında - Yemişli Köyü Resimleri Ordu Bilgiler Nüfus 1058 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 52000 Alan Kodu 0452 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Ordu İlçe Merkez Yemişli, Ordu ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi 1455 tarihli Osmanlı tahrir defterinde bu günkü Yemişli köyünde Hasanbeğlü ve Tutlu adları il iki köy vardı ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur ![]() Coğrafya Ordu merkezine 7 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 1058 1997 907 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Gökhan Evcimen 2004 - Gökhan Evcimen 1999 - Mustafa Pazarozyurt 1994 - Mustafa Pazarozyurt 1989 - Mehmet Topaloğlu 1984 - Mehmet Topaloğlu Köy Muhtarı: GÖKEN EVCİMEN Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (452) 257 30 95 Cep Telefonu: 0 (535) 875 39 21 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 1058 1997 907 İle Uzaklığı: 8 km İlçeye Uzaklığı: 8 km Rakım: m Sağlık Evi Var / Faal Değil Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Var Su Şebekesi Var Kanalizasyon Yok Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|