![]() |
Cihadiye Köyü Gölköy Ordu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cihadiye Köyü Gölköy OrduOrdu Köyleri -Cihadiye Köyü Gölköy - Cihadiye Köyü Hakkında -Cihadiye Köyü Resimleri Ordu Bilgiler Nüfus 149 (2007) Rakım 950-1200 m metre Koordinatlar 40°42′00″N, 37°32′60″E Posta Kodu 52600 Alan Kodu 0452 741 20 90 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Ordu İlçe Gölköy Cihadiye, Ordu İli, Gölköy İlçesi'nin köyüdür ![]() Yaylalarımızda bulunan binlerce çeşit çiçekten biri ![]() Tarihi Köy halkı 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı (93 Harbi) sonucu Batum(Macahel) bölgesinden göç ederek gelmiş Müslüman Gürcü'lerden oluşmaktadır ![]() ![]() Gölköy İlçe Haritası ![]() Coğrafya Ordu'ya uzaklığı 67 km, Gölköy ilçe merkezine uzaklığı ise 7 km'dir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cihadiye Köyü; Kındıra, Meşelan, Manastır, Madul,Elmalan ve Biçincik(Biçimlik) adlı 7 mahalleden oluşmaktadır ![]() Bitki örtüsü; meşe, gürgen, kayın ağaçlarının olşturduğu bozulmuş ormanlık alanlar ile fındık bahçeleri ve çayırlardan oluşur ![]() ![]() Kültür Köyde okur yazarlık oranı %85 civarında olup, son yıllarda yüksek öğrenim görenlerin sayısındaki önemli artışlar dikkati çekmektedir ![]() Nüfus 2000 yılı genel nüfus sayımına göre köyün nüfusu 347 olan köy nüfusu 2007 sayımında 149'a kadar gerilemiştir ![]() ![]() ![]() Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 149 2000 347 1997 484 Meşelan Mahallesinde bir fındık bahçesi ![]() Ekonomi Köy halkının geçimi genellikle tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Ali Mert 2004 - Mehmet Özmen 1999 - Gülderen Bayrak 1994 - Şehsuvar Bayraktaroğlu 1989 - Şehsuvar Bayraktaroğlu 1984 - Şehsuvar Bayraktaroğlu Cihadiye Kındıra Mahallesi Camii ve İlköğretim Okulu'nun 2005 Yılındaki Hali ![]() Altyapı bilgileri Köyde 3 ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlçeyle bağlantıyı sağlayan karayolu 2006 yılı itibariyle tamamen asfaltlanarak standardı yükseltilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|