![]() |
Amasya Şiirleri - Amasya İle İlgili Şiirler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amasya Şiirleri - Amasya İle İlgili ŞiirlerAmasya şiir, Amasyayla ilgili şiir Amasya Mektupları I ![]() nasıl tanınabilir yüzüm seninle böyle bırakıp gittin ya beni dalgın bir kuğuydum, oyalanmadın sesinin rengine hapsettin beni ![]() ve şimdi bir büyük anısın sokaklarımda ![]() nasıl tanınabilir yüzxüm seninle ıtır kokusu toprağındayım kapılara paslı kilit vurmuşlar sarıya boyamışlar evlerimizi sanki güvercinsin, kanadındayım ![]() ve bir turuncu kandil kovalar beni ![]() nasıl tanınabilir yüzüm seninle bir kış odasında vuruldum ağır bu yaralar şu kalbime musallat işte gidiyorum açıyor zakkum ![]() yüzüme baktıkça çağırıyorum seni ![]() II ![]() her şey seninle şimdi, masum ve dilsiz öyle çıkıyoruz yukarılara ağzın, ötelerin şelalesidir saçlarına kar değmemeiş daha ne? ellerinden tutayım bırakma beni ![]() sesin okunuyor su çırpıntısından ![]() her şey seninle şimdi, karanlık kışla gömleğime değen berrak bir türkü al al götür beni akşamlarına gideceğim adres yeni değil ki oralarda selvi, bir kaç menekşe ![]() ihanet sıçrıyor ak gerdanından ![]() her şey dağılıyor seninle şimdi ![]() ah! künhüne vardığım sırlarım bitti yüzünle sınandım, senin yüzünle yalnız tasan kaldı bana, hafifliğinden bir su kenarında akan gözlerim ayrılık topluyor dudaklarından ![]() III ![]() derler ki imlası kırık kaderin içinden geçermiş ferhatın kahrı ya ben sana nasıl gelirim şirin bulutun içinden rüzgar sesinden ya ben sana nasıl gelirim ferhat kalbimdeki ırmak sakinliğinden ![]() derler ki goncası açmaz bir aşkın kapıları örtük olurmuş he mi? mermere yazılan harfler kaybolur yağmur düşer sızlanırmış karanfil ben böyle bekliyorum yollarda, gülüm imlası kırık kalbimle seni ![]() Cafer Turaç |
![]() |
![]() |
![]() |
Amasya Şiirleri - Amasya İle İlgili Şiirler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amasya Şiirleri - Amasya İle İlgili ŞiirlerAmasya Göğe ağmış yalçın taşlar, Tepesinde şahin kuşlar, Kapıkayadan şehir başlar, Amasya`ya gittin mi hiç? Tarihin en eski şehrine ![]() Bazan suyu yeşil olur, Bazan bulanır durulur, Yalısında pazar kurulur, Bir tepeden baktın mı hiç? Buranın yeşil nehrine ![]() Tarih yağmış bu şehire, Güneş vurmuş bu nehire, Ferhat`ın içtiği zehire, Aklını birkez taktın mı hiç? Hesabını sor Şirin`e ![]() Sultan Beyazıd-ı Veli, Yavuz Selim Han`ın ili, Misket elmasının gülü, Lezzetini tattın mı hiç? Tatmalıdır ilaç yerine ![]() Şehrin iki yanı dağlık, Nehrin kıyıları bağlık, Durmuşoğlu esen sağlık, Birkez merak ettin mi hiç? Gel de bak yiğidine,erine ![]() Hüseyin DURMUŞ |
![]() |
![]() |
|