Ken,An Rıfai,Den Ehli Beyt Sevgisi.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ken,An Rıfai,Den Ehli Beyt Sevgisi..Ken,an Rıfai,den Ehli beyt sevgisi ![]() ![]() <H2 class=post-title>Ken’an Rifai’den – Ehli Beyt Sevgisi - ” Bir gün Hazret-i Hüseyin evlatları ile yemek yerken, köle elindeki sıcak çorbayı Hazret’in üstüne döktü Kaynar çorbadan vücudu müteessir olmuştu Köleye birşey söylemedi;fakat yüzüne sertçe baktı Köle suçlu ise de hemarif, hemde lutuf ile muamele görmeye alışık olduğundan hemen: Allah öfkesini yenenleri sever *, ayetini okudu Hazret-i Hüseyin derhal:”Gayzımı yendim” buyurdu Bundan cesaret alan köle, bu defa da: Allah affedenleri sever * ayeti ile sözüne devam edince, Hazret-i Hüseyin yine tereddütsüz:”Seni Affettim” cevabını verdi Köle iyice yüz bulmuştu: Allah ihsan edenleri sever * ayetini de okuyunca Hazret-i Hüseyin büyük bir cömertlik ve anlayışla: ” Seni azat ettim ya köle!” buyurdu![]() İşte Ehl-i Beyt’i sevmek, onların yoluna gitmek demektir Yoksa kuru kuruya muhabbet iddasında bulunmanın hiçbir faydası olmaz Düşünün ki kölelik müessesinin hüküm sürdüğü bir devirde, hizmetkarına karşı geniş haklara sahip olan bir efendi, karşısında o hizmetkar, sevabı dolayısiyle değil, günahı sebebiyle hem affa mahzar oluyor, hem de hürriyetine kavuşuyor![]() Bir de bizi düşünün Çoluğumuzun çocuğumuzun yanında buna benzer bir iş başımızdan geçecek olsa ne yaparız, neler düşünür, neler söyleriz bir hesap edin! ”* Al-i İmran Suresi 134 Ayet : ” Onlar ki, bollukta ve darlıkta Allah için harcarlar, öfke(lerin)i yutkunurlar, insanları affederler Allah iyilik edenleri sever ”Alıntı sohbetler ken,an Rifai kitabından ![]() </H2>
|
|
|
|