![]() |
İnciler.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnciler..İnciler ![]() ![]() ![]() Ey Sevgili ![]() ben sende mesudum, aşk senden nasibim ![]() ![]() Aşkın közünde yoğurdum ömrü, ateşi senden kısmetim ![]() ![]() Bu aşkın cenneti sensen,cehennemine adanan benim ![]() Senle aldığım nefese aşktır can-ciğerim ![]() Ateşe aldanan nefsime,kanmaz aşktan nefesim ![]() Sorarsan "kimsin diye?" Ben hem Mevlana'yım hem Şemsim ![]() ![]() Fehmi Rigan ![]() Sana İncindiğim Kadar Dökülsem'de Ey AŞK, Bilki Ben Ne Mecnun'un Leyla'sından, Nede Züleyha'nın İffetinden Bildim Seni ![]() ![]() ![]() Ne Vazgeçişleri Ara'f Edindim Yüreğime, Nede Vuslat'ı Yar Bildim Ömrüme, Ben AŞK'ı ''Muhammed Mustafa''(s ![]() ![]() ![]() ![]() Baki'ydi Emir ![]() ![]() ![]() ![]() Aşkta karşılık beklemek olur mu? Buna düpedüz aşkı ile alışveriş yapmak denir ![]() İnsani diye bahsedilen muhabbette bile Ben onu seviyorum ama o da beni sevsin''diyorsan ona aşk demezler ![]() Sen onun tarafından sevilmeyi seviyorsun ''O bana ne verir'' diye değil ''Ben ona ne verebilirim '' diye düşündüğün zaman aşk olur ![]() HZ MEVLANA Aşk kitaplarda olsa ne olurdu ? Aşkı kitaplardan ögrenemezsin ![]() Satırlara sıgmayacak kadar bal kahrıdır o ![]() Gel anlatayım sana aşkı ![]() Önce yak kitapları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşk aşıgın aynası degildir ![]() BU NEDENLE KÖRLER ÇARŞISINDA AYNA SATILMAZ ![]() Aşk kelime degil ki deftere kaydedesin ![]() Aşk paragrafları talan eder ![]() ![]() Kitap yorum işidir ![]() Aşk yorumlarda yormaz yolunu ![]() Aşkın kendisi başlı başına ucu bucagı gözükmeyen bir yoldur ![]() YOLA GİRENİN GERİ DÖNÜŞ HAKKI YOKTUR ![]() Yolun çukurundan çamurundan şikayet etme ![]() Aşk çamuru nurlaştırandır ![]() UNUTMA SEN RUH DENEN NURUN İLE ÇAMUR DENEN BEDENLE BULUŞMASINDAN DOĞDUN Karşıma çıktığın an'dan beri Yaradan'ın kalbime üflediği 'AŞK' ile varsın bende! Şimdi kalkıp sıradanlaştırıp nasıl 'tesadüf' diyeyim o müthiş duyguya? "AŞK" TEVAFUKLARI SEVER ![]() ![]() ![]() aşk tevafukları sever, yıllar geçmeyi sever, insan aramayı ![]() güller açmayı sever, zaman soldurmayı ![]() eller birleşmeyi sever, yollar ayrılmayı ![]() ![]() ![]() hayat tekrarları sever, yeniden başlamayı ![]() kuşlar dalları sever, kanatlarsa uçmayı ![]() ![]() ![]() en güzeli de sevmeyi veren sever ya o hepsine bedel ![]() ![]() ![]() "Nâr-ı aşk dedikleri buysa şayet; Yanarım kor gibi, etmem gayrı şikâyet ![]() Düşürdün beni sen aşk havzına; Gayri yüzsem de “SEN”, batsam da “SEN”derim ![]() Fuzulî Kulağa üflenen bir sır gibi esrârın tam ucundayım ![]() Âlemin sırrını kalbinde saklayan Kurân’a, Kurân’ın kalbi Fatiha’ya, Fâtiha’nın kalbi besmeleye, besmelenin kalbi Be’ye ve Be’nin altındaki kara mürekkebe sevdâlıyım… Bir aşk Elifbâsı çarpar sol yanımda ![]() ![]() ![]() Ben gelişi Elif’ten belli bir yüreğin sadâsıyım ![]() ![]() ![]() BE gibi, sırrımı noktaya sakladım Aşkın deryasına daldım; sözle geçinenleri, "sözde" geçinenleri, sözden geçenleri, sözle geçenleri ve hep bir söz seçenleri gördüm ![]() Ama sözsüzlerin özünde sözlerin hasını süzdüm ![]() Aşksız sözlerden sessizliğin özüne döndüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşka varan yollar sarpadır,dardır ![]() Aşk yolunda ölen hak değil,HAKk'ın mecazıdır ![]() Her insan bu yolda kendi şiirini yazar ![]() Kimi şiirler var kafiyesiz,kimileri ise kifayetsiz ![]() Mısradır hayat nazarda; kiminin kalemi meşrepsiz, kiminin sözü mürekkepsiz Yüreğimdeki şu kor ateş, aşktandır aşktan ![]() ![]() Yanmak istemiyorsan; çek git yavaştan ![]() ![]() Aslında sorarsan ben “Kal” derim,vakit erken ![]() ![]() Ben kalır mıyım kendimde, sen benden giderken ![]() ![]() Bir yağmur damlası misalidir aşk; rahmet rahmet ağlıyor gönül deryalarıma ![]() Bir tohum danesi gibidir aşk, bereket bereket çoğalıyor gönül coğrafyalarımda ![]() Hem danedir,hem damla;bir bakarsın hududu olmayan coğrafya, bir bakarsın sahili olmayan derya ![]() ![]() AŞK bu ya;ne tarifi içinde saklı ne de tek bir mana ![]() O sığmaz tek bir ana;başlıbaşına bir muamma ![]() ![]() Fehmi Rigan Bir yarım nefsin kaygısında bir yarım aşkın ![]() ![]() Hem cennetin yanındayım hem cehenneme yakın ![]() ![]() İki ucu dünya ve ukbaya bağlı bir yolun ortasındayım ![]() ![]() Arafatta'dır bir yanım hem de Rahman'a yakındır her anım ![]() ![]() Sorarlar "nasıldır Hak canın?" Hem AR'da hem AF'da,bir ARAF'ın da arasında şaşkın ![]() ![]() “Aşk vadisinde hiçbir nişane hiçbir iz yoksa üzülmemeli; çünkü Hakk’ın lûtfuyla bazen umutsuzluktan bile umutlar doğar ![]() ![]() Hz ![]() |
![]() |
![]() |
|