![]() |
Ben Zerreyim Sen Benim Güneşim.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben Zerreyim Sen Benim Güneşim..Ben zerreyim sen benim güneşim ![]() ![]() ![]() Benim aşktan başka bir arkadaşım yoktu ve olmadı ![]() ![]() Ben zerreyim, sen benim güneşimsin; ben gam hastasıyım, sen tam benim ilacımsın! Kolsuz, kanatsız arkanda uçar dururum, sanki ben bir saman çöpü olmuşum, sen de benim kehribarımsın ![]() Ey durmadan akıp giden gözyaşı; gönlümüzdeki sevdayı artıran güzelimize, o bağımız, o baharımız, o hoş seyran yerimize de ki: "Birlikte geçirdiğimiz gecelerimizden bir geceyi anınca, edepten dışarı çıktığımızı düşünerek tasalanmasın, bizi mazür görsün" Sevgilim, senin gönlün, inci ve mercan denizidir ![]() Sen ![]() Az harcayan nekeslere hak yolu kapalıdır ![]() ![]() ![]() Senin canında bir can vardır ![]() Sen o canı ara! Senin teninin dağında çok kıymetli bir inci bulunmaktadır ![]() Ey hak yolunda yürüyüp giden süfî! Eğer arayabiliyorsan, onu sen kendinde ara, kendinden dışarda arama! Dünyaya ait duygular, üzüntüler senin gözlerini karartmış da; bahtsız insanların acılarını, günleri kararıp giden kişilerin kederli hallerini, gözyaşlarını göremiyorsun ![]() Cehennemde yananlann feryadları, uzaktan duyulmaz ![]() ![]() ![]() Gönle huzür veren, cana can katan güzelleri sevdiğini ne diye iddia ediyorsun? Aşk kendini alçaltanların kandır, iyi nam sahiplerinin aşk ile ne işi var? Divan-ı Kebir |
![]() |
![]() |
|