Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
güneşim, zerreyim

Ben Zerreyim Sen Benim Güneşim..

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ben Zerreyim Sen Benim Güneşim..

Ben zerreyim sen benim güneşim

Benim aşktan başka bir arkadaşım yoktu ve olmadı Ne dünyaya gelme-den önce, ne de daha sonra aşksız yaşadım Canım içimden bana şöyle sesleniyor: Ey aşk yolunun olgun yolcusu, bana kapıyı aç!

Ben zerreyim, sen benim güneşimsin; ben gam hastasıyım, sen tam benim ilacımsın!
Kolsuz, kanatsız arkanda uçar dururum, sanki ben bir saman çöpü olmuşum, sen de benim kehribarımsın

Ey durmadan akıp giden gözyaşı; gönlümüzdeki sevdayı artıran güzelimize, o bağımız, o baharımız, o hoş seyran yerimize de ki: "Birlikte geçirdiğimiz gecelerimizden bir geceyi anınca, edepten dışarı çıktığımızı düşünerek tasalanmasın, bizi mazür görsün"

Sevgilim, senin gönlün, inci ve mercan denizidir
Sen incileri, mercanları dağıtmaya, saçmaya bak!

Az harcayan nekeslere hak yolu kapalıdır Ten, sedef gibi ağzını açmış da ah ederek diyor ki: "Canın yol bulamadığı bir yere ben nasıl sığarım?"

Senin canında bir can vardır
Sen o canı ara!
Senin teninin dağında çok kıymetli bir inci bulunmaktadır Sen o incinin madenini ara!

Ey hak yolunda yürüyüp giden süfî! Eğer arayabiliyorsan, onu sen kendinde ara, kendinden dışarda arama!

Dünyaya ait duygular, üzüntüler senin gözlerini karartmış da; bahtsız insanların acılarını, günleri kararıp giden kişilerin kederli hallerini, gözyaşlarını göremiyorsun

Cehennemde yananlann feryadları, uzaktan duyulmaz

Gönle huzür veren, cana can katan güzelleri sevdiğini ne diye iddia ediyorsun?
Aşk kendini alçaltanların kandır, iyi nam sahiplerinin aşk ile ne işi var?

Divan-ı Kebir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com